Everton kao Leonardo: Iskulirao je avion za Beograd, odbio duplo bolju ponudu i poslao poruku upravi Partizana!

Sve su bliži crno-beli rastanku sa Evertonom

  • 22

Sportski direktor FK Partizan Ivica Iliev otvoreno je govorio o situaciji oko Evertona Luiza i Leandrea Tavambe.

Navijači su u strepnji, a Iliev se raspričao u emisiji "Partizanov vesnik", pošto su oni bili okosnica ekipe u prethodnom periodu.

Po svemu sudeći, Everton je jednom nogom već van kluba, pošto ne želi da produži ugovor. Na leto je slobodan, što podrazumeva automatsku slobodu da bira klub.

- To je igrač kog sam prvog doveo u Partizan. Niko ne može da bude tužniji od mene ako on ode iz kluba, ali moramo da sagledamo činjenice koje stoje, a to je da mu za pet meseci ističe ugovor, da je suspendovan za Viktoriju Plzenj - počeo je priču Iliev, uz napomenu da je Everton već odbio duplo bolji ugovor.

- On nijednom nije uslovio klub, spreman je da ostane do leta. Ali, da li nam je potreban, da li treba da se oslonimo na njega? Moramo da pravimo tim koji će biti spreman za sledeće kvalifikacije. Ekipa se na pripremama uigrava za prvu utakmicu, biće uigravana bez njega. U slučaju pozitivnog rezultata u prvom meču sa Viktorijom on sigurno neće igrati drugi. Onda se postavlja pitanje opravdanosti njegovog ostanka - dodao je Iliev.

Foto: Vladimir Milovanović

Tavamba, sa druge strane, ima ugovor do kraja 2019. godine, ali i godine koje obaraju cenu.

- Tavamba ima 28 godina i odigrao je sezonu iz snova. Mi moramo da budemo praktični i ako neko dođe sa maksimalnom finansijskom ponudom koja je možda i nerealna, mi ne smemo da ostanemo imuni na to. Moramo da odreagujemo najbolje moguće u insteresu kluba - dodao je Iliev.

Foto: Marko Todorović

Inače, putem kanala, voditelj "Partizanovog vesnika" Željko Pantić otkrio je da je Everton imao let iz Brazila za Beograd, ali da nije ušao u avion.

- To je manje-više poruka da on hoće da ide. Hvala mu na svemu, mi moramo da tražimo zamenu, on je odlučio, ponuđena mu je pola miliona evra plata godišnje, on ima od nekog SPAL tima iz Serije A platu ponuđenu neto 800 hiljada evra godišnje plus bonusi, a ovi nisu jedini koji to nude. Mi možemo da ga držimo do kraja, ali počelo je zezanje sa ovim avionima, kao Leonardo što je radio svojevremeno.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA