≫ 

ŠTA JE ZVEZDA DOBILA DOLASKOM BENA? Tri glavne karakteristike omalenog napadača koji će poboljšati igru crveno-belih (VIDEO)

Zvezda dugo nije imala levonogog ofanzivca, a dolaskom Bena igra najtrofejnijeg srpskog kluba trebalo bi da dobije neku drugu dimenziju

  • 51

''Vladanu Milojeviću se ispunila želja'' je verovatno bila prva pomisao svakom navijaču Crvene zvezde, u momentu kada je video da je El Fardu Ben potpisao ugovor sa crveno-belima.

I verovatno su u pravu, jer je Ben izabrao Beograd upravo zbog trenera najtrofejnijeg srpskog kluba koji ga je trenirao u Panionisou.

Ben je u Zvezdu stigao iz Olimpijakosa za pola miliona evra i obavezao se na vernost do juna 2020. godine.

O njemu se praktično ništa nije znalo sve do prethodnog leta kada je sa dva gola u Humskoj presudio Partizanu u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

Foto: Profimedia

Karijeru je počeo u Francuskoj, ali je pažnju na sebe privukao igrajući za Veriju. Za dve sezone postigao je 25 golova i imao 13 asistencija.

To ga je preporučilo Olimpijakosu koji ga je doveo kao slobodnog igrača. Zatim se povredio, izgubio mesto u timu  i na polusezoni je otišao na pozajmicu u Levadijakos. Već u prvom meču je dao gol svom timu - Olimpijakosu! Druga pozajmica je usledila u Panionios gde je doživeo procvat kod Vladana Milojevića. Na 28 mečeva dao je devet golova i imao 4 asistencije.

Njegova primarna pozicija je na krilu, pogotovo s desne strane, visok je 1.73 i može da igra i kao centralni napadač ili u paru s nekim snažnijim centarforom.

Kao i svaki fudbaler, tako i Ben ima svoje kvalitete i mane. Navijače Zvezde svakako najviše interesuje ono šta je klub dobio njegovim dolaskom.

Foto: crvenazvezdafk

Ukratko - dobio je pakleni trio u napadu! Prema nekim predikcijama, Ben će zajedno sa Radonjićem i Pešićem činiti tu oštricu crveno-bele navale. Napadač sa Komorskih ostrva zna kako da iskoristi prostor između defanzivaca i poprilično poznaje kretnje koje krase one klasične centarfore.

Fizički je spreman i tip je igrača koji odlično koristi loptu u prostor. Takođe, sjajan je u kontranapadima što je pokazao i protiv Partizana letos.

Jedna od mana mu je skok igra zbog visine, ali daleko od toga da će Zvezda bazirati igru na Benovom skoku. On je, ipak, napadač kog krase brza promena kretnje, dribling i završnica - njegove glavne karakteristike.

Od Bena svakako možemo da očekujemo probijanje po bokovima i promenu kretnje ka ulasku unutra. Neki bi ga uporedili sa Robenom, pošto je Holanđanin upravo taj tip fudbalera kom Ben stremi.

Benova brzina i probojnost sasvim sigurno će naterati protivničke defanzivce da više obraćaju pažnju na tu njegovu stranu, što će otvoriti i prostor za centarfora Aleksandra Pešića.

Ben takođe ima jak i precizan šut i sigurno će koristiti svaku priliku koja mu se ukaže. Ne razmišlja previše, nego traži najjednostavnije moguće rešenje za gol ili asistenciju. Igrač je improvizacije.

Odlično izvodi i slobodne udarce, što je samo opcija više za Zvezdu prilikom prekida. Oldazak na levu stranu mu nije nikakav problem i to ''ukrštanje'' sa Radonjićem moglo bi i te kako da napravi problem protivnicima.

Defanzivni pristup utakmici mu je, pored visine, jedna od slabijih tačaka na terenu. Definitivno nije tip igrača kakav je Slavoljub Srnić koji može svih 90 minuta da igra u oba pravca.

Ali, verovatno mu to i neće previše trebati. Barem za početak, jer će iza sebe imati radilice kao što su Krstičić i Jovičić. Moguće i Aleksandra Ignjovskog koji je prvi pik ukoliko Mičel Donald napusti klub

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • No name

    14. januar 2018 | 13:27

    Ja sam ga gledao protiv partizana kad su igrali jer sam grobar i mogu reci da je zvezda napravila bum. Decko je izmesao nasu odbranu. Brz tacan precizan. Svaka cast komsijama.

  • Semajlirane pufne

    14. januar 2018 | 14:20

    Radonjić levo Ben desno a Pesić u sredinu biće to ubitačan trio po sve golmane

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    14. januar 2018 | 12:04

    Дао им 2 ком.а играо опуштено, као на тренингу. Колико би им дао да је био озбиљнији?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA