≫ 

Spektakl u Hanoveru, lokalac het-trikom doneo trijumf posle preokreta

Od srpskih fudbalera na terenu su bili Mijat Gaćinović i Filip Kostić

  • 0

Fudbaleri Hanovera savladali su na svom terenu ekipu Majnca rezultatom 3:2 posle preokreta i efikasnog prvog poluvremena. Hanover je do prva tri boda u novoj godini došao het-trikom Niklasa Fulkruga.

Nije dobro počelo po domaći sastav, pošto je posle pola sata igre Majnc imao dva gola prednosti, ali je Hanover do kraja prvog dela igre zuspeo da anulira prednost gostiju.

Jošinori Muto je u 26. minutu doveo Majnc u vošstvo posle dobre reakcije u šesnaestercu Hanovera, da bi Hak u 31. povećao prednost svoje ekipe.

Međutim, samo dva minuta kasnije Fulkrug je smanjio rezultat i probudio ekipu koja je preko istog igrača u 38. minutu stigla do izjednačenja.

Hanover je bio odlučniji u drugom poluvremenu, što se isplatilo u 75. minutu kada je Fulkrug postigao i treći pogodak za trtijumf i slavlje domaćih navijača.

Minimalnu pobedu na "Mercedes-Benc Areni" ostvarila je ekipa Štutgarta u meču protiv Herte. Odlučujući momenat utakmice dogodio se u 78. minutu kada je Niklas Štark u želji da otkloni opasnost postigao autogol.

Prilično ravnopravno prvo poluvreme završeno je bez većih prilika i golova. Ipak, domaći su bili za nijansu agilniji u nastavku, ali su do pobede stigli zahvaljujući protivničkom igraču.

Kombinovali su igrači Štutgarta u visini kaznenog prostora kada je Štark uklizavanjem pokušao da spreči šansu za domaći tim, ali je umesto toga samo prebacio svog čuvara mreže. Fudbaleri Štutgarta su u prvi mah bili zbunjeni i okrenuli se ka sudiji u nameri da protestvuju očekuvajući jedanaesterac, ali su ubrzo shvatili da je lopta završila u mreži, pa je radovanje moglo da počne.

U Frankfurtu su Ajntraht i Frajburg odigrali nerešeno 1:1, a srpski reprezentativac Mijat Gaćinović odigrao je 85. minuta za domaću ekipu.

Ajntraht je inicijativu u prvom poluvremenu krunisao pogotkom u 28. minutu, a strelac je bio Sebastijen Haler.

Frajburg se "trgnuo" i u 51. minutu došao do izjednačenja. Posle kornera koji je izveo Ganter, Koh je nadvisio odbranu Ajntrahta i glavom postiigao gol za podelu bodova.

Posle četiri utakmice u kojima nisu osetili čar pobede, fudbaleri Lajpciga su trijumfalno započeli nastavak sezone u Bundes ligi, pošto su u 18. kolu prvenstva savladali Šalke rezultatom 3:1.

Dva minuta u drugom poluvremenu su bila dovoljna igračima domaće ekipe da otklone sve sumnje u krajnji ishod meča na "Red Bul Areni".

Nabi Keita je u 41. minuta postigao prvi gol za Lajpcig, da bi Naldo posle 10 minuta igre u nastavku uspeo da izjednači nakon centaršuta Kaliđurija i dobre reakcije u šesnaestercu protivnika.

Lepu akciju fudbalera Lajpciga u 69. minutu golom je krunisao Timo Verner, da bi samo dva minuta kasnije Bruma preciznim udarcem iskosa sa desne strane postavio konačan rezultat.

Rezultati

Augzburg - Hamburger 1:o

(Čeol 45)

Ajntraht - Frajburg 1:1

(Haler 28 - Koh 51)

Hanover - Majnc 3:2

(Fulkrug 33, 38, 75 - Muto 26, Hak 31)

Štutgart - Herta 1:0

(Štark 78 ag)

Verder - Hofenhajm 1:1

(Gabre Selasije 63 - Hubner 39)

Lajpcig - Šalke 3:1

(Keita 41, Verner 69, Bruma 71 - Naldo 55)

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA