Golčina Srbina na Novom Zelandu: Ovo ni trojica golmana ne bi odbranila (VIDEO)

Matija Ljujić pogodio mrežu već u drugom meču za Velington

  • 0

Srpski fudbaler Matija Ljujić oduševio je navijače Velingtona u svojoj drugoj utakmici u dresu novozelandskog kluba.

Tim koji je u do njegovog dolaska u prethodna dva meseca osvojio samo dva boda, u tri dana uz dva nastupa Ljujića ostvario je pobedu i remi. Velington je prvo u sredu slavio protiv Melburna sa 2:1, da bi tri dana kasnije odigrao nerešeno sa ekipom Zapadnog Sidneja 1:1.

U utakmici na Vestpak stadionu u Velingtonu, Zapadni Sidnej je došao do vođstva u 28. minutu preko Santalaba. Ljujić je na teren izašao u drugom poluvremenu i u 75. minutu doneo je bod svom timu. On je prihvatio odbijenu loptu na polovini terena, krenuo je ka golu protivnika i sa 25 metara snažnim udarcem levom nogom pogodio mrežu golmana Janjetovića, pogotkom koji će sigurno biti u konkurenciji za najlepši gol sezone A-lige.

Podsećamo da je pre godinu dana, dok je nosio dres Žalgirisa, pogodak srpskog veziste protiv Stumbrasa bio proglašen za najlepši gol sezone u litvanskom šampionatu. Veliki doprinos u ostvarivanju remija protiv Zapadnog Sidneja imao je i iskusni centarfor Andrija Kaluđerović, koji je odigrao kvalitetno svih 90 minuta.

Ljujić je ove nedelje postao član novozelandskog Velingtona, a u svojoj karijeri nosio je dresove Teleoptika, Rada i Žalgirisa. Narednu utakmicu Velington će odigrati kroz sedam dana na gostovanju protiv Njukasl Džetsa.

Tim je trenutno poslednjeplasirani sa 11 osvojenih bodova na 15 mečeva, a šestoplasirani Zapadni Sidnej, koji se nalazi na poslednjoj poziciji koja vodi u plej-of, mu beži osam bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA