Liverpul naneo Sitiju prvi poraz ove sezone u najboljem meču Premijer lige: 7 golova, bombe, lob sa pola terena i drama do kraja (VIDEO)

Spektakl na Enfildu u režiji Crvenih i Građana

  • 7

Gvardiolina mašina je konačno zaustavljena! Liverpul je pobedio Mančester Siti sa 4:3 na Enfildu, posle neverovatnog meča u 23. kolu Premijer lige!

Bio je to možda i najbolji meč ove sezone u najboljoj ligi sveta! Posle prvog poluvremena rezultat je bio 1:1, a zatim je Liverpul do 68. minuta došao do prednosti od 4:1 preko Firmina, Manea i Salaha! Delovalo je da će Liverpul doći do ubedljive prednosti, ali smo na kraju videli dramu.

Siti je golom Bernarda Silve u 84. minutu smanjio na 4:2, a zatim i preko Gundogana u 91. došao do 4:3 i napadao je silovito do kraja ne bi li izjednačio, ali je Klopov tim izdržao sve nalete i naneo Sitiju prvi poraz u sezoni.

Uvodni minuti protekli su u brzoj igri od gola do gola, ali su ozbiljnije šanse sprečavali defanzivci obe ekipe. Liverpul se u takvoj situaciji na terenu bolje snašao i u osmom minutu stigao do vođstva zahvaljujući Okslejd Čemberlenu.

Brzonogi fudbaler je povukao loptu ka protivničku golu, lako prošao pored čuvara i sa ivice šesnaesterca uputio precizan udarac u suprotni ugao Edersonovog gola.

FOTO: AP/Tanjug

U istom ritmu su nastavili fudbaleri oba tima stvarajući poluprilike pred protivničkim golom, Salah je mučio odbranu Sitija dok je na drugoj strani pretio Sane.

Upravo je 22.godišnji nemački fudbaler doneo izjednačenje "građanima". Precizan pas koji je Kajl Voker poslao, Sane je sjajno prihvatio grudima, jurnuo ka šesnaestercu Liverpula, driblingom izbacio iz igre čuvara i udarcem u bliži ugao savladao Karijusa.

Foto: AP/Tanjug

Firmino je u 59. miutu sjajnim golom doneo prednost Liverpulu, a zatim je Mane posle jednog pravog projektila sa ivice kaznenog prostora ''probušio'' Edersona i doneo eksploziju oduševljenja na Enfildu.

Salah je dao još jedan spektakularan gol, kada je sa preko 40 metara lobovao golmana Sitija posle jednog njegovog lošeg ispucavanja.

Mnogi su mislili da je tu kraj, ali se Siti nije predavao. Ipak, golovi Silve i Gundogana samo su doneli dramu do kraja utakmice i Liverpul je na kraju došao do velikog trijumfa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA