≫ 

Prebacili su ga u prvi tim Partizana i testirali, a onda su shvatili da su dobili Kristijana Ronalda! (VIDEO)

Mladi Luka Cucin oborio je rekord prvog tima u merenju fizičke spreme

  • 12

Luka Cucin je u Partizan došao sa 8 godina, a od tada pa do danas, kroz čitavu Partizanovu omladinsku školu vodio ga je i o njegovoj karijeri brinuo trener Darko Tešović.

Sada je dočekao da bude priključen prvom timu na pripremama i da se izbori za mesto. Došao je spreman, toliko je trenirao u pauzi, da je njegova fizička sprema na nivou Kristijana Ronalda, Nejmara i ostalih aždaja svetskog fudbala.

>>> Za sve je kriva Mirka Vasiljević: Fudbaler Partizana otkrio zašto je odmor proveo sa igračima Zvezde u Dubaiju (VIDEO)

-  Još uvek sam pod velikim utiskom, jer mi je to san od malena − kažeLuka Cucin i dodaje:

- Svaki fudbaler sanja o ovome, a posebno mi koji smo rasli gledajući prvi tim kako trenira. Imam malu tremu, više neku vrstu odgovornosti da se pokažemo u najboljem svetlu, ali to nestaje iz treninga u trening. Za nas mnogo znači što su nas svi momci dobro prihvatili kao ravne sebi i što u timu vlada lepa atmosfera.

Luka Cucin igra na poziciji desnog beka. Ističe da mu je uzor Dani Alves, ali da sa zadovoljstvom prati kapitena Miroslava Vulićevića koji igra na istoj poziciji.

- Kada bih trebao da pričam o njegovim vrlinama i šta mi se sviđa kod njega, onda bi ovaj intervju potrajao. Svakako mi je želja da budem njegov naslednik i da upravo od njega tokom ovih treninga naučim one prave stvari. Vulićević se sa svima ophodni sa puno pažnje i razumevanja i drago mi je da mogu da učim od najboljih.

Tokom nedavnih testova u medicinskom centru Vita Maksima pokazao je neverovatnu fizičku spremu. Imao je potrošnju kiseonika ( V02 maks - jedinica za kondicionu spremu) od 72,4% što je nenormalno za srpski fudbal.

Poređenja radi vrhunski igrači u Evropi koji igraju finale lige šampiona poput Ronalda, Nejmara i sl imaju oko 70 do 75% potrošnju kiseonika. To praktično znači da u fizičkom smislu Cucin može da se 90 minuta nosi sa najvećim aždajama evropskog fudbala. Samo je sve ostalo pitanje tehnike i talenta.

Iskreno očekivao sam takve rezultate, jer sam mnogo radio. Želja mi je da ostanem u prvom timu i da radom, posvećenošću i igrama nasledim jednom Vulićevića.

Pogledajte šta kaže kondicioni trener Miša Filipović na 3, 20 minuta videa.

Cucin pohađa vanredno srednju turističku školu na Novom Beogradu, gde mu je do kraja četvrte godine ostalo još nekoliko ispita.

- Puno vremena provodim čitajući knjige i to uglavnom motivacione. Volim da igram tenis, ali i da odem na bazen kad god imam vremena, jer me plivanje i opušta i daje drugu vrstu kondicije.Ovo je za mene dragoceno iskustvo i daću sve od sebe da opravdam poverenje trenera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    15. januar 2018 | 14:41

    Svaka cast momce, ne znam da li jesi ili nisi talenat, ali ovo je pravi put da postanes dobar igrac...ja sam veliki navijac Zvezde, ali i veliki ljubitelj sporta, pa neka ne cudi ovaj komentar za Partizanovog igraca...

  • Milan

    15. januar 2018 | 18:47

    Jel obaj Ronaldo bese popio 4 komada pre 2 meseca od Joveljica i druzine?!?!?!

  • (Dzon)3

    15. januar 2018 | 16:26

    Ako bog da,da te gledamo od proleća tebe i DJERLEKA. Napred PARTIZAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA