≫ 

Čelsi sa 9 igrača na penale pobedio Norič i prošao u sledeće kolo FA kupa

Domaćini slavili na sva tri ponovljena meča engleskog FA kupa

  • 0

U najzanimljivijoj utakmici, engleskog FA kupa Čelsi je na Stanford Bridžu savladao Norič  posle boljeg izvođenja penala.

>>>Murinju podvalili da potpiše dres svog najvećeg neprijatelja!

Prvih 45. minuta na Stamford Bridžu završeno je nerešenim rezultatom. Pokušaja je bilo sa obe strane, međutim rezultat je ostao nepromenjen. Vilijan i Kenedi bili su najaktivniji u ekipi Čelsija ali je izvanredni golman Gan odlično reagovao u par navrata.

Ono najzanimljivije usledilo je po povratku igrača na teren. Čelsi je napao od samog početka. Inicijativa se isplatila u 55. minutu.

Posle izvedenog auta sa leve strane lopta je stigla do Kenedija koji je odlično centrirao po zemlji i pronašao Bučuaja koji je sa peterca zakucao "bubamaru" u mrežu golmana Noriča Angusa Gana.

Foto: Tanjug/Ap

Posle primljenog gola Norič je zaigrao mnogo bolje. Već u 60. minutu, veliku šansu propustio je Medison kada je njegov volej ka golu zaustavila stativa.  Čelsi je nastavio da se brani i samo zahvaljujući golmanu Kabaleru koji je odbranio čist zicer Medisonu, rezultat je ostao nepromenjen.

I kada se mislilo da je sve gotovo, bukvalno u poslednjem napadu sudijske nadoknade, na izvanredan centaršut odlično je glavom reagovao Džamal Luis za veliko izjednačenje Kanarinaca i šok u Londonu, 1-1. Otišlo se u produžetke.

Da menadžeru domaćih Antoniju Konteu jeste i te kako stalo da izađe kao pobednik iz ovog duela pokazuju i izmene u kojima su neplanirano ušli u igru Azar i Alvaro Morata.

Zanimljiva je situacija sa sredine drugog produžetka u kojoj gosti nisu mogli nekoliko minuta da pređu centar. Morata je imao odličnu priliku da glavom sa 5 metara donese pobedu svom timu ali je njegov udarac bez problema zaustavio golman gostiju.

Do kraja, Čelsi je ostao sa 9 igrača jer je prvo Pedro dobio drugi žuti karton, a potom je i Morata zbog simuliranja morao van.

Otišlo se u penal završnicu posle koje je Čelsi izašao kao pobednik i prošao dalje.

Sledeću utakmicu u okviru FA kupa Čelsi će igrati 28. januara sa Njukaslom. 

U ostalim ponovljenim utakmicama Svonsi je na svom terenu pobedio lidera Čempionšipa Volverhempton sa 2:1, dok je Vigan deklasirao Bornmut sa 3:0.

FA Kup 

Čelsi - Norič (1:1), penalima 5:4

Svonsi - Vulverhempton 2:1

Vigan - Bornmut 3:0

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA