≫ 

Poslednja runda pregovora za Kangu: Transfer na ivici propadanja, Zvezda u ozbiljnom problemu!

Gabonac postavio nerealne uslove Sparti iz Praga

  • 25
FK Crvena zvezda - FK Krasnodar, Gelor Kanga Foto: A. Nalbantjan

Sagi oko odlaska Gelora Kange iz Zvezde ne nazire se kraj. Iako je Sparta iz Praga ponudila crveno-belima milion evra za Gabonca, on je češkom timu postavio previsoke uslove zbog kojih i transfer je blizu propadanja.

Kako prenosi Žurnal, u toku dana je poslednja runda pregovora između tima iz Praga i Kanginog menadžera, ali za sada su male šanse da do dogovora dođe.

Naime, Kanga navodno ima nerealne zahteve kada je u pitanju njegova plata i Sparta nije spremna da pristane na to, a istovremeno su doveli i Rumuna Nikolaea Stančua iz Anderlehta kao rezervnu opciju u slučaju da dogovora sa vezistom Zvezde ne bude.

Takođe, Kangi se nešto preterano i ne ide u Češku, jer smatra da to nije korak napred u njegovoj karijeri nakon Zvezde.

Foto: Marko Todorović

Ono što je problem za Zvezdu, jeste činjenica da Kanga ima ugovor tek do leta, a ukoliko do kraja prelaznog roka ne realizuje transfer, Zvezda će biti u ozbiljnom problemu jer Kanga na leto može da ode bez obeštećenja.

Rezervna opcija je da Kanga potpiše novi ugovor, ali i tu bi Zvezda morala ozbiljno da ''odreši kesu''. Kanga trenutno prima oko 550.000 evra godišnje, ali su zahtevi ukoliko potpiše novi ugovor oko 900.000 evra, što je za Zvezdine uslove previše.

Ipak, Zvezda bi u tom slučaju imala mogućnost da proda Kangu i da zaradi novac od obeštećenja, ali je svakako toliko ozbiljan ugovor veliki rizik i ozbiljno ulaganje.

Klub sa Marakane je već i računao na novac od Kanginog transfera kako bi realizovao dolazak Danijela Aleksića iz Sent Galena, ali ukoliko do odlaska Gabonca ne dođe, ne očekuje se ni taj transfer u Ljutice Bogdana 1a.

Pogledajte i gol Kange koji je verovatno obeležio njegov boravak u Zvezdi do sada:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patrik

    22. januar 2018 | 13:39

    Kanga i onako nije znao nista.

  • Djoko

    22. januar 2018 | 08:55

    Na tribine nego sta. Nista posebno zauzima mesto drugima boljim duplo od njega

  • Bgd

    22. januar 2018 | 08:20

    Treba ga poslati na tribine do kraja sezone pa će onda moći da igra u Indoneziji sa tri puta manjim primanjima od ovih u Zvezdi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA