≫ 

Srbija čeka rivale za Ligu nacija: Evo koga možemo da izvučemo

Pobednik svake od četiri lige ide direktno na Evropsko prvenstvo

  • 4

Fudbalska reprezentacija Srbije će u sredu na žrebu u Lozani dobiti rivale u svojoj C grupi za novo takmičenje Ligu nacija koja startuje u septembru. 

>>>PUMA OBLAČI ORLOVE ZA MUNDIJAL: Možemo da očekujemo spektakularan dres Srbije u Rusiji (FOTO)

Orlovi su u drugom šeširu zajedno sa selekcijama Grčke, Albanije i Norveške sa kojima se automatski ne mogu sastati.

Potencijalni rivali su Mađarska, Rumunija, Škotska i Slovenija iz prvog šešira, Crna Gora, Izrael, Bugarska i Finska iz trećeg, odnosno Kipar, Estonija i Litvanija iz četvrtog šešira.

Atmosfera sa utakmice Srbije i Velsa tokom kvalifikacija:

Da podsetimo, Liga nacija je novo takmičenje u kom će se nalaziti 55 reprezentacija koje će biti podeljenje u četiri lige, a svaka liga će imati po tri ili četiri člana.

Pobednici svake od LIga izboriće plasman u viši rang, dok će poslednjeplasirani ispasti u niži nivo takmičenja. Plasman na EP izboriće po jedna reprezentacija iz razreda A do D.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Sastavi grupa: 

A Liga: Prvi šešir: Nemačka, Portugalija, Belgija, Španija. Drugi šešir: Francuska, Engleska, Švajcarska, Italija: Treći šešir: Poljska, Island, Hrvatska, Holandija.

B Liga: Prvi šešir: Austrija, Vels, Rusija, Slovačka. Drugi šešir: Švedska, Ukrajina, Irska, BiH. Treći šešir: Severna Irska, Danska, Češka, Turska.

D Liga: Prvi šešir: Azerbejdžan, BJR Makedonija, Belorusija, Gruzija. Drugi šešir: Jermenija, Letonija, Farska Ostrva, Luksemburg. Treći šešir: Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta. Četvrti šešir: Andora, San Marino, Gibraltar i kosovska selekcija.

Žreb u Lozani počinje u 12 časova.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    23. januar 2018 | 17:42

    Ko je razumeo, shvatice!

  • (Dzon)3

    23. januar 2018 | 18:33

    Ja nista nisam shvatio? O cemu se ovde radi?

  • nikola

    23. januar 2018 | 20:59

    Radi se o takmicenju gde postoje 4 Lige A B C D pobednici Lige A Lige B Lige C i lige D moraju da se izbore medjusobno za prvo mesto a prvo mesto znaci direktan ulazak na EP

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA