Morao sam da se smejem na Fergusonove šale, iako ništa nisam razumeo: Vidić otkrio detalje sa Old Traforda koje dosad nije ispričao

Bivši igrač "đavola" se dotakao i Murinja i trenutnih ambicija

  • 8

Kada se pomene ime Nemanje Vidića pred očima se stvori slika fudbalskog ratnika, borca koji nije spreman da ustukne. Igrač koga je kroz karijeru pratila gvozdena reputacija, izgradio je u 300 beskompromisnih nastupa za Mančester junajted, zajedno sa Rijom Ferdinandom najbolji štoperski tandem jedne ere.

Kombinacija žilavosti, surove fizičke spreme, srčanosti i požrtvovanja učinila je srpskog defanzivca legendom "Old Traforda". Navijači i dalje pamte krvavu glavu Nemanje Vidića posle brojnih duela sa protivničkim napadačima zbog čega se "Teatrom snova" orila pesma u njegovu čast.

Vidć je danas fudbalski penzioner koji uživa u životu van moderne "gladijatorske arene" elitnog fudbala.

- Penzionisao sam se pre dve godine i isto toliko skoro da nisam pipnuo loptu - rekao je Vidić za portal "Sport 360" i prisetio se poslednjeg puta kada je imao loptu u nogama:

- Igrao sam jednu revijalnu utakmicu za Majkla Kerika, u junu 2017. godine, i to je to.

Vidić pričao o Sergeju: 100 miliona za jednog igrača je mnogo, ali takvo je tržište!

Foto: AP/Tanjug

Tokom karijere je imao toliko jakih duela pa danas uživa u mirnijim stvarima poput golfa.

- Sada volim sport bez kontakta. Imao sam ga dovoljno u svojoj karijeri, puno udaraca u glavu, potresa, tako da mi se sada sviđaju elegantniji sportovi.

- Radim neke intervjue, družim se sa ljudima, putujem, radim na pro-licenci, i naravno tada i sada, obavljam ambasadorski rad za Mančester junajted. Radim stvari koje nisam mogao kao fudbaler. Uživam u životu, provodim vreme sa porodicom, učim da igram golf, skijam.

- Imao sam nekoliko uzbudljivih godina. Ne razmišljam o poslu, uživam u životu - kaže Vidić.

Vidić sa sinovima na utakmici Zvezde u Areni; Foto: Marko Todorović

Posle neuspelih epizoda sa Dejvidom Mojesom i Lujem van Galom, Junajted je rešenje pronašao u liku Žozea Murinja. Bivši reprezentativac naše zemlje nije sarađivao sa "Posebnim", a na pitanje da li žali zbog toga, Vidić je ostao nedorečen.

- On je top menadžer, ali nikada nisam radio s njim. Ali sam radio sa Aleksom Fergusonom, dakle nije ni to loše - kaže Vidić.

Foto: AP/Tanjug

Verovatno najuspešniji menadžera u istoriji je za 26 godina na klupi "crvenih đavola" osvojio toliko trofeja da ih je jako teško nabrojati od prvog do poslednjeg. Jedna od njegovih specijalnosti bio je i istančan "njuh" za igrače, pa je tako doveo Vidića iz moskovskog Spartaka za "svega" sedam miliona funti.

Ali šta je tako posebno kod legendarnog Škota?

Foto: AP/Tanjug

- Postoji mnogo stvari, ne samo jedna. Morao je da poseduje znanje, liderske veštine, kako da postupaš sa ljudima, da stvori okruženje u kom igrači rade kako bi pružili najbolje za klub. Svaki igrač koji je igrao kod njega davao je 120 odsto. Nema mnogo takvih menadžera.

- Njegovi kvaliteti su iskrenost i direktnost, pružao bi vam podršku i odgovornost. Tražio je stvari koje možeš da učiniš, ne one koje ne možeš. To je najveća kritika nekih menadžera. Oni vas pokušavaju naučiti nešto što ne možete naučiti.

- Ima puno lepih uspomena. Voleo je da se šali, ali kada se šali, sa svojim škotskim naglaskom, nisam razumeo. Mislio sam da moram da se smejem, iako nisam razumeo - prisetio se Vidić.

Foto: AP/Tanjug

U poslednjih nekoliko dana desile su se dve važne stvari za "đavole", Aleksis Sančez je stigao na Old Traford, a Žoze Murinjo je produžio ugovor do 2020. godine. Junajted je trenutno na drugom mestu Premijer lige sa velikim zaostatkom za gradskim rivalom Sitijem, dok ih u šesnaestini finala Lige šampiona očekuje dvomeč sa špasnskom Seviljom.

- Mančester junajted uvek želi trofeje. Verujem da Žoze Murinjo načinom na koji upravlja ekipom i istorijom sa drugim klubovima, uvek mu dobro ide u Evropi. Prošle godine smo osvojili Ligu Evrope. Načinom na koji igramo ove sezone mislim da imamo priliku da se nadmećemo u Ligi šampiona - smatra srpski fudbaler.

Zasluženo, Vidić uživa u stečenoj slavi, ali i prilici da se posveti sinovima koji polako kreću njegovim stopama.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    30. januar 2018 | 21:22

    Zaslužuje oproštajni meč na Marakani i Zvezdinu zvezdu. Vidić je legenda!

  • Serz

    31. januar 2018 | 01:10

    Nisam razumeo, ali sam morao da se smejem!!!Kakav papak!!!

  • zoran

    31. januar 2018 | 07:34

    vidić mora da je intervju davao na engleskom sa škotskim naglaskom tako da ga naši novinari nisu dobro razumeli pa su pogrešno preveli na srpski i sad će neko ta pomisli da je on glup čovek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA