≫ 

Tavamba je sve samo ne običan fudbaler: Da li ste znali da je potpredsednik kluba i da ga zovu general u Kamerunu? (VIDEO)

Napadač crno-belih kakvog niste znali

  • 8

Leandre Tavamba brzo se "primio" među navijačima Partizana. Ne pamti se kada je jedan igrač za tako kratko vreme ušao "pod kožu" crno-beloj publici, izgradio status idola: golovima, borbom, zalaganjem i stavom brzo je pobrao simpatije i onih najprobirljivijih.

>>> Ožeg, bio si Zvezdino dete: Potpredsednik Partizana pevušio "triler" napadaču crveno-belih (VIDEO)

Ipak, Tavamba je sve samo ne tipičan fudbaler. Njegova smirenost u razgovoru, odmerenost, karakter, pogled na karijeru, pogled na život su one stvari zbog kojih štrči izvan tradicionalnih shvatanja o fudbalerima.

Kamerunac je pričao za klupsku televiziju i otrip neke nepoznate detalje iz svog života.

Nisi dugo u Partizanu, ali si ipak omiljen među navijačima?

- Fudbal je igra gde svaki navijač želi da se identifikuje sa igračima, a to dolazi od toga koliko pružaš na terenu. Mislim da, kada sam ja u pitanju, imam naklonost navijača zbog onoga što dajem za crno-bele boje, navijači su srećni što mogu to da vide i mogu da se identifikuju kroz mene. Srećan sam zbog toga, to me dodatno motiviše da pružam još više na terenu.

Navijači na ulici te saleću, kakav je osećaj?

- Navijači su uvek srećni kad me vide, pričam sa njima i na ulici, mada više porukama preko društvenih mreža. Zahvaljujem im se na podršci. Pitaju me kako mi je u Beogradu, šta mislim o gradu, da li sam se navikao na noćni život, odgovaram im da ponekad odem sa prijateljima.

Žena Melodi je od pre par meseci uz tebe.

- Žena je došla u vreme kad smo igrali Ligu Evrope, imao sam mnogo obaveza, utakmice na svaka tri dana pa nisam stigao da je izvedem, da joj pokažem koliko je lep grad, ali nadam se da ću sad kad se vratim imati više vremena.

Foto: Vladimir Milovanović

Melodi te je prvi put uživo u dresu Partizana gledala protiv Jang Bojsa.

- Da, drago mi je što je bila, bio je to poseban momenat za nju, jer sam postigao gol koji nas je gurnuo ka plasmanu dalje. Bila je vrlo iznenađenja koliko me ljudi ovde vole, jer ngde to nije slučaj kao ovde. Kod kuće sam normalan momak, i u Africi kad odemo pričam sa svima, nisam popularan, ali ovde je sve drugačije.

Bivi košarkaš Partizana Boris Dalo je putem tvitera tražio da mu se nabavi tvoj dres, znaš li za to?

- Nisam znao za to, ali mislim da ću sad naći način da to organizujem sa njim.

Još jedna zanimljivost iz Tavambinog života: potpredsednik si fudbalskog kluba.

- Da, to je fudbalska aoscijacija okruga gde su rođeni moji roditelji, u pitanju je klub u kom sam prvi put zaigrao, u Premijer ligi. Tu sam počeo, navijam za taj klub i srećan sam što mogu da dopsinesem njegovom razvoju i nadam se da ću uspeti da pridobijem podršku prijatelja da završim to što sam počeo tamo. Već imam prijatelje u Beogradu sa kojima sam pričao o tome i koji su spremni da mi pomognu u ovoj avaturi.

Stefan Tomasevic

Zovu te filozof u Partizanu, jer previše pričaš.

- Volim da učestvujem u igri i pričom, razgovaramo i pre meča. Kada sam igrao za mladu reprezentaciju Kameruna zvali su me i general jer sam svakome govorio šta treba da igra, i svi su uvek bili zadovoljni kako se sve to završavalo.

Mnogo se pričalo tranfseru koji se na kraju nije desio.

- Kao što sam rekao, srećan sam jer igram fudbal, što volim najviše, drugo, srećan sam zbog svega što sam doživeo u Partizanu, sa navijačima, upravom... Srećan sam što sam ovde, ne žalim... Istina, ja od fudbala živim, normalno je da želim bolje uslove, ali za mene nije važno da li sam otišao ili ne. Što se mene tiče, dok sam ovde, biću srećan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nscz

    6. februar 2018 | 12:27

    Jel igrao ovaj general i najbolji igrac na balkanu koji pravi razliku u evropskim okvirima ikad za reprezentaciju svoje zemlje?

  • Oldboy86

    6. februar 2018 | 12:01

    Sve je sem fudbalera,ako je on fudbaler onda stv...

  • CZV

    6. februar 2018 | 14:15

    Ovaj na sve lici,al na fudbalera,nikako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA