≫ 

Vulićević: Mi primimo pet od Atletika, Barselona četiri, i opet nas blate - to je težina igranja u Partizanu (VIDEO)

Kapiten crno-belih o sezoni, saigračima, planovima za budućnost...

  • 10

Profesionalac od glave do pete, Miroslav Vulićević (32) za četiri sezone u Partizanu nametnuo se kao nezamenjiva karika u rukama svakog trenera koji je vodio crno-bele. Pouzdan, radan, odgovoran, saigrači da ga požele, omiljen i među navijačima, nenametljiv i skroman van terena, a na terenu - sušta suprotnost svemu tome.

Vulićević je neizostavni sastojak svakog Partizanovog uspeha, lider na terenu kad na njemu nije Saša Ilić, pravi primer za saigrače i pogotovo mlađe koji dolaze koji u kapitenu vide simbol odanosti klubu i profesionalizam u punom sjaju.

Bilo je sad već poodavno kada je Vulićević, kao veliko pojačanje stigao iz Vojvodine, pa se prisetio tog vremena u razgovoru za klupsku televiziju.

- Težak je dres Partizana, nije ni meni bilo lako u početku. Kad dođete kao pojačanje, morate to odmah da opravdate, niko neće da vam da rok šest meseci, godinu dana. Sve u Partizanu mora odmah, brzo se zaboravi prošlost. To je Partizan, to je draž Partizana, pritisak uvek postoji u Partizanu. Ja sam dugo ovde pa sam i navikao, balansiram po osećaju. Da je teško, jeste...

Dao je i dobar primer težine Partizanovog dresa.

- Jedne godine smo izgubili od Bilbaa 5:1 tamo, a samo par dana pre nas Barselona je na istom mestu izgubila 4:1. U Srbiji je naš poraz odjeknuo tako kao da smo se obrukali, a Barsa je, eto, primila samo jedan gol manje. Jeste to bio bolan poraz, jer ko god da je sa suprotne strane morate da budete dostojni. Eto to je dres Partizana.

U odnosu na dvomeč sa Olimpijakosom sadašnji sastav Partizana deluje daleko ozbiljnije, pa se postavlja pitanje da li bi ovaj tim na megdanu sa Atinjanima bolje prošao u Ligu šampiona.

- Ne može to sada da se izmeri, nije realno, ali sigurno da bismo bili jači za te igrače sa mnogo iskustva (Stojković, Tošić), bili bismo sigurno bolji, ali i ovako smo napravili fenomenalan uspeh. Da nam je neko pre početka rekao da ćemo ovde sad biti, oberučke bi smo prihvatili.

Zanimljivost posebno draga Vulićeviću je da su u aktuelnom sastavu Partizana trojica potiču iz njegovog rodnog mesta Leposavića. Uz Vulićevića su zemljaci Đorđe Jovanović i levi bek Nemanja Miletić, što je za kapitena Partizana nestvaran podatak.

- Da su trojica Leposavca u timu i isto vreme, pa to je u domenu naučne fantastike. Sigurno je da je severni deo Kosova i Metohije u crno-belom - kaže Vulićević.

Nije se ostvarilo Vulićeviću da ode iz Partizana iako je imao priliku za to prethodnih sezona. Može biti da je sudbina po sredi...

- Imao sam par transfera pred realizacijom, ali oba puta su se isprečile povrede, pogotovo ona teška povreda kolena, ona me je dosta udaljila sa terena.

Poslušajte kompletan intervju sa Vulićevićem u nastavku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.M.

    7. februar 2018 | 17:48

    Idi više ! Dunster , nikad gori igrač nije postojao u Partizanu , a njemu još dali traku . Bruka i sramota !!!!

  • Rbin

    7. februar 2018 | 18:44

    Vidi ovog sta napravi usporedbu.e moj rodjace

  • Deki

    7. februar 2018 | 19:13

    Ako porediš onda poredi sve.Atletiko dođe u finale Lige šampiona a vi se ne kvalifikujete ni u grupe. Bar se u grupe kvalifikuj pa onda primaj petarde slobodno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA