≫ 

Veliki preokret Valensije u Malagi, ali su drhtali u 95. minutu zbog golmana u kaznenom, Dmitrović nije mogao protiv Barselone (VIDEO)

Odlično izdanje srpkog golmana protiv najboljeg tima prvenstva

  • 1

Barselona je pobedom od 2:1 nad Eibarom za koji nastupa naš golman Dmitrović, nastavila niz pobeda u španskom prvenstvu.

>>>Imamo fudbalskog šampiona Srbije tokom priprema, a to nisu Zvezda i Partizan!

Neporaženi tim španske Primere dobro se namučio kako bi pobedio sedmoplasiranu ekipu Eibara.

Igrala je Barselona u najjačem sastavu i došla do 31. pobede u nizu kojom je izjednačen rekord Gvardiole iz sezone 2010/2011.

Ipak, važno je istaći da je srpski golman kao i cela ekipa Eibara igrala sjajno, naročito u poslednjih pola sata kada su imali i grača manje.

Na samom početku Eibar je imao solidne prilike za vođstvo koje nije iskoristio, što je vrlo brzo kažnjeno od strane Mesija. Argentinac je fantastično uposlio Suareza koji je prevario našeg golmana i poslao loptu u mrežu za početno vođstvo u 16. minutu.

Briljirao je Dmitrović u nekoliko situacija kada je branio čiste zicere napadačima katalonske ekipe. Međutim na samom kraju na njegovu odbijenu loptu naleteo je Đordi Alba i postavio konačnih 2:0.

Foto: Tanjug/AP

Valensija je došla do preokreta posle pobede nad Malagom od 2:1 u gostima. Vodio je tim sa začelja posle gola Idejea u 27. minutu. Malaga je prosto plesala po terenu, bila je nadomak i drugog gola u drugom poluvremenu.

''Slepi miševi'' su zaista delovali kao slepi na terenu. Nisu mogli da povežu konce svoje igre sve dok trener Marselinjo Garsija Toral nije u igru uveo Zazu, koji je odmah uneo živost u igru trećeplasiranog tima Primere.

Ipak, na izjednačenje se čekalo do 80. minuta, kada je Kokelan bio najviši u skoku posle kornera. Nedugo zatim igra Malage se totalno raspala. Posle jedne sjajne akcije fudbaler Valensije je izašao sam pred golmana, a igrač malage Ignasi Migel ga je s leđa oborio i sudija je morao da pokaže na belu tačku i da isključi igrača Malage.

Danijel Pareho je bio siguran sa penala, a Valensija je do kraja sačuvala prednost, iako je u 96. minutu golman Malage - Himenez, posle slobodnog udarca bio najviši u skoku. Njegov udarac glavom samo je prohujao pored stative i navijači Valensije su mogli da odahnu.

Španska liga 

Petak:

Đirona - Leganes 3:0 (2:0)

Subota:

Las Palmas - Sevilja 1:2 (0:1)

Eibar - Barselona 0:2 (0:1)

Alaves - Deportivo - 1:0

Malaga - Valensija - 1:2

Nedelja:

Real Sosijedad - Levante - 12 časova

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao - 16.15 ćasova

Espanjol - Viljareal - 18.30 časova

Betis - Real Madrid - 20.45 časova

Ponedeljak:

Hetafe - Selta 21 čas

Tabela: Barselona 62, Atletiko Madrid 52, Valensija 46, Real Madrid 42, Sevilja 39, Viljareal 37, Eibar 35... Levante 20, Las Palmas 18, Deportivo 17, Malaga 13.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA