≫ 

Čukarički uspešno započeo napad na Evropu: Brđani došli na 3. mesto Superlige (FOTO)

Golovima Ovusua i Puškarića Čukarički je savladao Mačvu sa 2:0 na otvaranju prolećnog dela sezone

  • 1

Fudbaleri Čukaričkog uspešno su otvorili prolećni deo sezone, pošto su u 23. kolu Super lige Srbije kod kuće savladali ekipu Mačve rezultatom 2:0 (1:0). Strelci za Brđane bili su Samjuel Ovusu u 14. i Darko Puškarić u 47. minutu.

Čukarički je ovom pobedom pretekao Spartak iz Subotice i Radnički iz Niša na tabeli i prenoćiće na trećem mestu sa 41. bodom, ali  Radnički svoj meč igra u nedelju.

Nije se dugo čekalo na prvi gol na meču. Početno ispitivanje snaga prekinuli su Marko Docić i Samjuel Ovusu na ulasku u 14. minut. Docić je pronašao saigrača u kaznenom prostoru, ovaj se oslobodio dvojice čuvara i preciznim udarcem po zemlji matirao Filipovića.

Foto: FK Čukarički

Čuka je i posle gola diktirala igru. Sve do 28. minuta, kada je Mačva prvi put ozbiljnije pripretila. Lopta se dva puta odbila u kaznenom prostoru Kirovskog koji je treći put odbranio šut, da bi u nastavku jedan igrač gostiju bio u ofsajdu.

Najlepša akcija u prvom poluvremenu viđena je u 32, minutu. Stevanović je centrirao sa desne strane, lopta je preletela kazneni prostor i stigla do Bojića koji je zatim petom ''mangupski'' ostavio loptu Bogosavcu. Levi bek domaćih je oštro vratio loptu u peterac, ali niko nije stigao da je ubaci u mrežu.

Bogosavac je, uz Ovusa, definitivno bio najagilniji igrač u prvih 45 minuta. Najpre je u 39. minutu umalo stigao do lopte pre Filipovića, koji mu je odbranio i šut pet minuta kasnije.

Foto: FK Čukarički

Drugo poluvreme nije moglo bolje da počne za Čuku. Dva uzastopna kornera i gol Puškarića u 47. minutu. Štoper Čuke je najbolje reagovao u gužvi i nogom sproveo loptu u mrežu. Prethodno je loptu u kazneni prostor ubacio Docić i tako zabeležio svoju drugu asistenciju.

Docić je svoju dobru partiju pokušao da kruniše i golom. Igrao se 50. minut kada je zapretio Filipoviću.

Trener Nenad Lalatović je u nastavku meča dao priliku i novajliji Nemanji Belakoviću, koji je u 63. minutu zamenio Zorića, a vredi pomenuti da su Miladin Stevanović i Luka Stojanović bili starteri. Njih dvojica su, takođe, zabeležili svoj prvi zvaničan nastup u dresu Čuke.

Foto: FK Čukarički

Ipak, najveće aplauze dobio je Ognjen Mudrinski koji je u 75. minutu zamenio Fofanu. I već pri prvom kontaktu s loptom umalo nije dao gol. Sa pet metara je šutirao glavom iznad prečke.

Podsetimo, Mudrinski zvaničan meč nije odigrao od novembra i onog duela sa Partizanom kada mu je Everton slomio nogu.

U 80. minutu sjajne reflekse je pokazao i Aleksandar Kirovski. Odbranio je opasan šut gostujućeg tima. Rezultat se do kraja nije menjao, pa je Čukarički bez problema sačuvao tri boda.

Superliga, 23. kolo

Petak:

Napredak - Spartak 4:3

Subota:

Zemun - Borac 3:0

Crvena zvezda - Javor 3:0

Čukarički - Mačva 2:0

Rad - Radnik 1:1

Vojvodina - Voždovac 2:0

Nedelja:

Radnički Niš - OFK Bačka 13.00

Mladost - Partizan 14.00

TABELA: Crvena zvezda 60, Partizan 48 (-1), Čukarički 41, Spartak 40, Radnički 39 (-1), Napredak 37, Voždovac 36, Vojvodina 36, Mladost 30 (-1), Radnik 25, Mačva 24, Zemun 24, Bačka 21 (-1), Javor 15, Borac 15, Rad 14.

Parovi narednog kola:

Voždovac - Napredak 23:02

Mačva - Vojvodina 24:02

Javor - Mladost

Borac - Radnički Niš

Bačka - Rad

Radnik - Čukarički

Spartak - Crvena zvezda

Partizan - Zemun 25:02

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA