≫ 

Liga šampiona: Mesi uradio što nikad nije, Bajern samleo Turke (FOTO)

Argentinac tek u devetom duelu protiv "plavaca" dao gol, Vilijan pogodio dve stative, ali i mrežu Ter Štegena, u Minhenu "palo" ponižavanje Bešiktaša

  • 6

Uzbudljiv remi Čelsija i Barselone u Londonu i demonstracija moći Bajerna u Minhenu protiv Bešiktaša - siže je utakmica osmine finala Lige šampiona odigranih u utorak uveče.

Londonski tim je uz dve pogođene stative Vilijana, baš zahvaljujući Brazilcu poveo, a onda i primio neverovatno "glup" gol krivicom Andreasa Kristensena, koju je kaznio Lionel Mesi, za egal (1:1) i bolju poziciju Katalonaca pred revanš.

Bio je to prvi gol Argentinca u karijeri protiv "plavaca", tek u devetom meču protiv londonskog tima.

A u prestonici Bavarske videli smo Bajernov "teror" nad gostujućim timom, koga, možda, ne bi bilo da je Bešiktaš igrao kompletan do kraja, ali bez isključenog Domagoja Vide (već u 16. minutu), nije bilo spasa od sile koja ih je potom udarila svom snagom.

Bajern - Bešiktaš 5:0!

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

London je ugostio Barselonu, a Konte je pripremio formaciju za lidera španskog prvenstva u kojoj nije bilo klasičnog napadača, sa najisturenijim Azarom kao "lažnom devetkom", i to se ispostavilo kao pun pogodak. Naizgled manje ofanzivna taktika, na terenu je to bilo sasvim drugačije o čemu svedoči nekoliko opasnih akcija i dve stative Vilijana sa gotovo istog mesta, 17-18 metara.

Ono što mu nije uspelo u dva navrata u prvom poluvremenu, jeste u 62. minutu, kada je izveo tehnički savršen udarac sa ponovo iste udaljenostii, ali je u toj situaciji majstorski gađao i pogodio donji levi ugao Ter Štegenovog gola.

Barsa je bila dobro uzdrmana, Konte je taktički perfektno vodio svoj tim, igrači su zatvorili sve prilaze svom golu, ali nisu ni u ludilu mogli da pretpostave da im najveća opasnost u utorak uveče dolazi iz njihovih redova. Naime, Danac Kristensen uradio je ono zbog čega treneri najmlađih kategorija vuku za uši decu - poslao je rizičan poprečni pas od leve aut-linije skroz na drugu stranu...

Poklon, kao poručen za goste, Inijesta je stigao do lopte pre igrača Čelsija, odigrao do Mesija, a ovaj bio ubitačan u završnici posle čega je trkom ka svojim navijačima burno proslavio specijalan trenutak u karijeri - prvi gol protiv Čelsija.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Na "Alianc Areni" do 16. minuta možda je i delovalo mnogima da će Bešiktaš imati rešenja da se iz Minhena vrati "neokrnjen", ali je na kraju "polupan" spakovan u avion za Istanbul.

U tom, ispostaviće se kobnom momentu po goste (Tošić počeo sa klupe, ušao u drugom poluvremenu), Hrvat Domagoj Vida s leđa je sapleo Levandovskog kao poslednji igrač odbrane, zaradio crveni karton, a sve što se posle toga dešavalo bilo je "jednosmerna ulica".

Bilo je samo pitanje vremena kada će krhka odbrana Bešiktaša pući, prvi put je poklekla u 43. minutu (Miler), da bi u nastavku meča tim Jupa Hajnkesa pucao iz svih oružja do potpune kapitulacije gostiju koji su mogli da prime i 7, 8...

Mnogo šansi bilo je pred golom Fabrija, zujale su mu lopte, neke je i uspeo da ukroti i tako koliko-toliko sačuva čast prvaka Turske, ali bio je potpuno nemoćan da spreči dva puta Levandovskog, Komana i još jednom Milera, i njihove udarce koje su Bajernu omogućile da komotno i sa rezervnim timom nastupi u revanšu.

Rezultati 1/8 finala Lige šampiona

Čelsi - Barselona 1:1

(Vilijan 62 - Mesi 75)

Bajern - Bešiktaš 5:0

(Miler 43, 67, Koman 53, Levandovski 79, 88)

Sreda

Sevilja - Mančester junajted

Šahtjor - Roma

Odigrano ranije

Juventus - Totenhem 2:2

(Iguain 2, 9.p - Kejn 35, Eriksen 72)

Bazel - Mančester Siti 0:3

(Gindogan 14, 53, B. Silva 18, Aguero 23)

Odigrano ranije

Real Madrid - Pari Sen Žermen 3:1

(Ronaldo 45. p, 83, Marselo 86 - Rabio 33)

Porto - Liverpul 0:5

(Mane 26, 53, 85, Salah 30, Firmino 70)

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA