≫ 

Gol i asistencija Baneta za prolaz Zenita, Imobile uništio Steauu, Napoli ispao i pored pobede u Nemačkoj (VIDEO)

Ruske ekipe prošle dalje, Italijani polovično i pored pobeda u revanš utakmicama

  • 1

Lacio je ubedljivo savladao Steauu u Rimu sa 5:1 i tako surovo nadoknadio poraz u Bukureštu od 1:0 pre nedelju dana, a meč je het-trikom obeležio Ćiro Imobile. Napoli sa druge strane nije uspeo, iako je bio blizu podviga u Lajpcigu, gde je pobedio sa 2:0. To nije bilo dovoljo za prolaz, pošto su u Napulju poraženi sa 3:1.

Dalje je prošao i Zenit, koji je na svom terenu na -13 u Sankt Peterburgu savladao Seltik sa 3:0 i tako anulirao poraz od 1:0 u Glazgovu. Bane Ivanović je počeo goleadu pogotkom u 8. minutu posle kornera, kojim je na najbolji način proslavio svoj 34. rođendan. Kasnije su Kzjajev i Kokorin dokrajčili Škote, a Ivanović je pored gola upisao i asistenciju, kada je Kokorinu namestio zicer za 3:0.

Pre toga je Kuzjajev bukvalno probušio golmana Seltika pravom bombom sa oko 25 metara. Lopta je išla posred gola, i De Vris ju je imao na ruci, ali kao da je ona od brzine prošla kroz njegovu ruku.

Atletiko je bio siguran protiv Kopenhagena sa 1:0. Sporting i Astana su u Lisabonu priredili pravu goleadu (3:3), ali je dalje prošao tim iz Portugalije zbog pobede od 3:1 u Kazahstanu.

Lion je pobedio Viljareal i na strani, ovoga puta sa 1:0, dok je Dinamo iz Kijeva sačuvao 0:0 protiv AEK-a i prošao dalje zahvaljujući golu u gostima u prvoj utakmici, gde je bilo 1:1.

Fudbaleri Lokomotive pobedili su Nicu sa 1:0 u Moskvi i izbacili je iz Lige Evrope sa ukupnih 4:2.

U prvom meču je Lokomotiva pobedila sa 3:2, pa je plasman u osminu finala pečatirala pogotkom Denisova u 30. minutu utakmice.

Posle akcije sa levog boka, došlo je do karambola u 16 metara Nice, što je iskoristio kapiten Denisov da iz okreta odlično namesti loptu i zakuca je u mrežu.

Nemanja Pejčinović obavio je odličan posao u odbrani, u tandemu sa Kvirkvelijom, pa su neutralisani pokušaji Balotelija da ugrozi gol Giljermea.

Inače, Baloteli je pokušavao da proziva Vladimira Putina, kog je tražio na čuvenom Crvenom trgu dan pre meča.

Parovi 1/16 finala Lige Evrope:

Lokomotiva Moskva - Nica 1:0 (prvi meč 3:2 za Lokomotivu)

(Denisov 30)

Atletiko Madrid - Kopenhagen 1:0

Dinamo Kijev - AEK 0:0

Lacio - FCSB 5:1

Viktorija Plzenj - Partizan 2:0

Lajpcig - Napoli 0:2

Sporting - Astana 3:3

Viljareal - Lion 0:1

Zenit - Seltik 3:0

Milan - Ludogorec

Arsenal - Ostersund

Atalanta - Dortmund

Braga - Marselj

Salcburg - Real Sosijedad

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA