≫ 

Dan kada se Madrid ponovo poklonio Ronaldu: Dao dva gola, upisao 300. u ligi, pustio Benzemi penal iako je mogao do het-trika! (VIDEO) (FOTO)

Veliki je Portugalac...

  • 10

Real je Ronaldo!

Njedan igrač, usuđujemo se reći u istoriji Kraljevskog kluba, nije ostavio dublji trag kao što to čini fenomenalni Portugalac od kada je kročio u svlačionicu najtrofejnijeg kluba na svetu 2009. godine.

Ponovo je ispisao rekordni učinak, Real je pobedio Alaves 4:0, a Ronaldo je kao dvostruki strelac došao do svog 300. gola u Primeri!

I dalje je Portugalac daleko iza zvezde Barse Lea Mesija po broju golova u najjačoj španskoj konkurenciji (Mesi 368), ali i sa daleko manje utakmica - 285 u odnosu na 406 Mesijevih.

Ako se gleda efikasnost, Ronaldo je ispred svog najvećeg rivala sa učinkom od 1.04 gola po utakmici, za razliku od 0.9 koliko u proseku po meču daje Argentinac.

U subotu popodne nije bilo dileme u Madridu, gosti iz Vitorije bili su lak plen za "kraljevsko belu" napadačku mašineriju pojačanu za oporavljenog Bejla, koji je uz Benzemu i Ronalda bukvalno radio šta je hteo odbrani Alavesa.

Čekalo se na prvi gol do 44. minuta, i vredelo ga je čekati!

Bila je to najlepša akcija na utakmici koju je iskreirao Benzema asistencijom "štiklom" ka Ronaldu i egzekucija potonjeg za vođstvo i rasterećeniji odlazak na odmor.

Foto: Tanjug

U nastavku - rapsodija Reala.

Upisao se i Bejl posle dugo vremena, potom je Ronaldo stigao do 300. gola u Primeri, ali za divljenje je bilo i ono što je posle toga uradio. Naime, Bejl je izborio penal, koji obično izvodi Portugalac, ali ovoga puta - ne!

Iako je mogao da zaokruži het-trik, prepustio je najstrožu kaznu Benzemi i nagradio ga za sjajnu igri i, pre svega, onu asistenciju petom iz prvog poluvremena.

Francuz je bio neumoljiv sa "kreča", pogodio za 4:0 i stavio tačku na savršeno popodne Reala.

Foto: Tanjug/Ap

Primera, 25. kolo

Petak:

La Korunja - Espanjol 0:0

Subota:

Selta - Eibar 2:0

(Aspas 56, Gomez 78)

Real Madrid - Alaves 4:0

(Ronaldo 44, 61, Bejl 46, Benzema 89. p)

Leganes - Las Palmas 18:30

Barselona - Đirona 20:45

Nedelja

Viljareal - Hetafe 12

Bilbao - Malaga 16:15

Valensija - Sosijedad 18:30

Sevilja - Atletiko Madrid 20:45

Ponedeljak

Levante - Betis 21:00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA