Kad pročitam da se ekipa nije borila... Đukić odgovorio zašto je izveo defanzivnu postavu u Češkoj, pa poslao poruku Sumi (VIDEO)

Đukić se raspričao posle evropskog duela sa Plzenjom

  • 14

Trener fudbalera Partizana, Miroslav Đukić, u opširnom intervjuu za "Partizanov vesnik", govorio je o evropskom proleću.

- Želim da kažem da je ovo veliki uspeh, da nas je bilo ko pitao pre ovog da li bismo bili zadovoljni šesnaestinom finala, svi bi potpisali. Igrali Ispali smo od Viktorije Plzen i to nije sramota, imali smo dosta problema oko sastava. Glupo je praviti izgovore, igrali smo sa povređenim Vulićevićem, sa Ostojićem povređenim, igrali su bez treninga. Nisu imali treninge, 15 dana Zdjelar nije trenirao, oporavljao se od frakture, Ostojić nije trenirao, nisi mogao da igraš sa Ožegovićem.

Jedan adut je bio posebno na strani Plzenja.

Foto: partizan.rs

- Pa ne mogu tri povređena u 11, moraš da imaš izmene. Dosta smo stvari imali iznuđenih, ekipa je sve to iznela, mi smo faktički 180 minuta bili u igri protiv veoma dobre ekipe, oni su šest godina na okupu.

- Kontinuitet je tajna, to je za nas veoma teška stvar. Sistem, kontinuitet, bez toga nema uspeha na duže staze. Sve ostalo je improvizacija. Partizan mora biti stalan učesnik, a ne može biti ako ne budemo imali sistem.

Foto: partizan.rs

Kad pročitam da ekipa nije dala sve od sebe, nije se borila... Nemam šta da zamerim na tom aspektu, odigrali su dosta dobru utakmicu, falilo je mekoće i finoće u završici, ali nije bilo lako.

Na udaru navijača bio je i Janković, kog je Đukić odbranio.

- Nemam problem da prihvatim odgovornost, i Marko i Tošić su radili za ekipu, nema lepote u ovakvim utakmicama, nisu ni oni blistali, igrali lepršavo, Krmenčik je dao gol i to je to, nije bilo ničeg više. Tošić i Janković su zatvarali, pokušali da se izbore u napadu.

Suma je u usponu forme, smatra Đukić, ali je i dalje nedorečen.

- Čekamo da pokaže... Biću najsrećniji kad pokaže da sam pogrešio. Jedva čekam da izađem i kažem "izvinjavam se što nisam Sumu pustio da igra". Biću najsrećniji kada me Suma demantuje na terenu. Nikome ne poklanjam ništa. Na prvom mestu mi je Partizan i uspeh Partizana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    24. februar 2018 | 21:31

    Kad ovo čitam moram da kažem da Đukic ne zaslužuje da bude trener Partizana.

  • srbin iz srbije

    24. februar 2018 | 21:44

    Prosto neverovatno sta covek prica.

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    24. februar 2018 | 20:21

    Захваљујући Ђукићу и његовој тактици су и догурали довде, а не зато што су наилазили на слабе тимове. Показао се одличним тренером и желим му и даље да води његову екипу као и до сада, једино ако би утицао да и судије буду коректне и да не побеђују стално са пеналима, искључењима, аутоголовима...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA