Bio sam na Fejsbuku kada mi je iskočila poruka - Da li si Iračanin? Napisao sam DA i sada igram za reprezentaciju već 4 godine!

Život piše romane...

  • 1

Čudna fudbalska priča prati Džastina Merama, člana Orlanda i reprezentacije Iraka!

Momak koji je rođen u Mičigenu 1988. godine je potpuno neočekivano dobio poziv da igra za selekciju odakle su mu poreklom roditelji.

Zahvaljujući Fejsbuku Merim, evo, već četiri godine nastupa za Irak.

- Sve je počelo 2013. kada sam otišao na Fejsbuk. Iskočilo mi je pitanje da li sam Iračanin? Za trenutak sam zastao, a ni danas ne znam zašto sam odgovorio sa da. Pogotovo što sam rođen i odrastao u SAD. Nisam prepoznao ni ime od kojeg mi je stigla poruka - priznao je Merim i nastavio:

- Taj Jusif se predstavio kao navijač reprezentacije Iraka koji radi posao skauta i traži Iračane po svetu koji bi mogli da igraju za nacionalni tim. Počeo je da mi govori kako je skroz moguće da obučem dres Iraka, a ja sam ga pomno slušao.

Zahvaljujući toj poruci na Fejsbuku, Meramu se otvorio jedan sasvim novi svet.

- Nisam gubio vreme, pokušavao sam što pre da saznam kako da dobijem pasoš. Nije sve išlo tako lako. Mama je svoje papire sačuvala po doalsku iz Iraka u SAD, dok otac nije. Pravdao se da nije imao razloga za to, da je samo želeo da obezbedi bolji život, kao i da nije ni sanjao da će mu sin biti fudbaler. Kamoli da će hteti da igra za Irak - rekao je Merim i dodao:

- Bilo je veoma teško da dobijem državljanstvo. Umalo nisam odustao od svega. Onda, jednog dana, nazvao me je trener tadašnjeg tima Kolumbusa i upitao da li sam siguran da želim da igram za Irak, jer je postojala šansa da me zove selektor SAD.

- Izabrao sam Irak, dok su mi kroz glavu prolazile priče o toj zemlji koje mi je majka pričala. Priče o njenom odrastanju, srećne priče...

Meram je dobio poziv da nastupa za Irak na Gulfi Kupu u Saudijskoj Arabiji, a na 25 mečeva do sada postigao je tri gola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA