≫ 

Da nema ovog pravila u srpskom fudbalu, Zvezda bi već danas bila šampion!

Delije bi već u Novom Sadu pravile žurku za titulu, da nema podele bodova i plej-ofa

  • 34

Crvena zvezda pet kola pre kraja regularnog dela Superlige ima 14 bodova prednosti. To je velika prednost, ali svesni su crveno-beli da su i dalje daleko od titule, pošto tek sledi podela bodova pred-plej of, a zatim i 7 duela sa ekipama iz gornjeg dela tabele, među kojima je i večiti derbi.

>>> Firmaši napravili haos ispred Zvezdinog hotela u 4 ujutru: Navijači Vojvodine budili igrače crveno-belih pred derbi u Novom Sadu (VIDEO)

Da nema podele bodova, i da je na snazi sistem koji je bio pre tri godine, kada se igralo 30 kolam, Zvezda bi već danas, kada igra derbi protiv Vojvodine u Novom Sadu (18.00), mogla da overi titulu i matematički.

Pošto je do kraja Superlige ostalo 5 kola, a Zvezda ima 14 bodova prednosti, trijumf ili remi bi crveno-belima omogućio titulu, pošto Partizan više ni matematički ne bi mogao da sustigne večitog rivala, bez obzira na učinak u duelu protiv Rada danas od (15.30).

Od kako je uvedeno pravilo o podeli bodova, ono je često bilo na meti kritika, iako je donelo veću neizvesnost u završnicama. U oba navrata je Zvezda pre podele bodova imala prednost posle podele bodova, prve sezone čak 14, a druge tri, ali ih nije sačuvala.

VIDEO: Pogledajte kako su se u jednoj od prethodnih utakmica prozivali navijači Zvezde i Vojvodine

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Стеван2.0

    7. mart 2018 | 12:22

    Браво, неко доле рече сами смо тражили. Када се гласало о томе, само је Партизан био против, а 15 клубова за поделу бодова. На рачун тога је Звезда изгубила титулу прошле сезоне. Не бих се бунио да тако буде и ове. Дакле, тражили сте, гледајте.

  • Crna Gora voli Partizan

    7. mart 2018 | 14:31

    Podjela bodova je uvedena na inicijativu CZ. Mislili su da ce tim potezom prekinuti dominaciju Partizana.

  • KARAMBOOOL

    7. mart 2018 | 14:51

    Da nema ivakvih sudija i ovih sto je guraju na silu ne bi ona nikad nista osvojila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA