≫ 

KAKAV PREOKRET JUVENTUSA: Italijani za 3 minuta dotukli Totenhem, Siti ide dalje uprkos porazu (FOTO) (VIDEO)

Stara dama za 180 sekundi rešila pitanje prolaska u 1/4 finale LŠ

  • 15

Šta se to desilo na Vembliju? Pitanje na koje malo ko zna odgovor, ali je činjenica da je Juventus uspeo da pobedi Totenhem rezultatom 2:1 (0:1) i, posle 2:2 u prvom meču, obezbedi plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Za odlazak među osam najboljih bila su im potrebna tri minuta. Samo tri minuta dobrog fudbala!

Totenhem je vodio sa 1:0 na poluvremenu golom Sona u 39. minutu. Mogli su Pevci da postignu još tri, igrali su sjajno i držali su konce igre u rukama sve do 64. minuta. Rezervista Lihtštajner je ubacio loptu u kazneni prostor, Kedira prebacio do Iguaina, a ovaj izjednačio na 1:1. Bio je to prvi šut ka golu Ljorisa i odmah gol.

Bio je to pravi šok za domaći tim, a novi je usledio u 67. minutu. Iguain je izbacio Dibalu samog ispred Ljorisa i odbrane nije bilo. Na semaforu je stajalo 1:2 i gosti su imali rezultat koji ih je vodio dalje.

Samo ta tri minuta Juve je bio bolji, ali je to vicešampionu očigledno bilo dovoljno. Možemo reći i to da je pravda donkele zadovoljena, pošto sudija Marčinjak u prvom poluvremenu, pri rezultatu 0:0, nije svirao čist penal za Italijane.

Najbolju priliku za 2:2 Totenhem je imao u 90. minutu kada se tresla Bufonova stativa.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Bazel generalno nije imao šta da traži na Etihadu psole debakla u prvom meču (4:0), ali je šampion Švajcarske uspeo da upiše recku protiv lidera Premaijer lige.

Pomalo neočekivan trijumf izabranika Rafaela Vikija rezultatom 2:1, pogotovo što su od 8. minuta gubili posle gola Gabrijela Žesusa.

Činilo se da im sledi novi debakl, ali su uspeli da preokrenu protiv šarenolikog tima Građana. Najpre je Eljunusi izjednačio na 1:1, da bi Lang u 72. minutu iznervirao Pepa Gvardiolu i postavio konačan rezultat.

FK TOTENHEM - FK JUVENTUS 1:2

(Son 39 - Iguain 64, Dibala 67)

Totenhem: Loris - Tripije, Vertongen, Sančez, Dejvis - Dajer (Lamela 74), Dembele - Eriksen, Ali (Ljorente 86), Son - Kejn

Juventus: Bufon - Barzalji, Benatija (Lihtštajner 61), Kjelini, Aleks Sandro - Kedira, Pjanić, Matuidi (Asamoa 60) - Dibala, Iguain (Sturaro 83), Kosta.

FK MANČESTER SITI - FK BAZEL 1:2

(Žesus 8 - Eljunusi 17, Lang 72)

Mančester Siti: Bravo - Danilo, Stons, Laport, Zinčenko - Ture, Gundogan (Dijaz 66), Foden (Adarabijo 89) - B. Silva, Žezus, Sane

Bazel: Vaclik - Suhi, Fraj, Lakroa - Lang, Cufi, Dije, Riveros - Bua (Stoker 68), Oberlan (Van Volfsvigen 74), Eljunusi

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eaai

    7. mart 2018 | 22:42

    Lako, je Sitiju sa Bazelom ,i grupa mu je lagana bila ,vidjecemo ga koga,ce izvuci u cetvrtfinalu?

  • Xxx

    7. mart 2018 | 23:33

    Moćan Juve,to je dokaz koliko je veliki!

  • Bianconero

    7. mart 2018 | 23:04

    Veliki Juve. Nikad ne otpisujte , staru damu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA