Lalatović: Ne mrzim Partizan, kako da mrzim ljude koji su spavali u mojoj kući!

Pomirljiv ton trenera Čukaričkog pred duel sa crno-belima

  • 6

Nenad Lalatović izneo je svoja očekivanja pred derbi meč 27. kola Superlige Srbije u kojem u nedelju od 15.00 časova fudbaleri Čukaričkog dočekuju Partizan. 

>>>Kako je Vidićev razgovor s Benitezom u kolima mogao da promeni istoriju engleskog fudbala? Nemanja pred duel Junajteda i Liverpula otvorio dušu

S razlogom je Lalatović prepustio ulogu favorita Partizanu, uzimajući u obzir to da su crno-beli aktuelni šampioni i da su ove sezone igrali nokaut fazu Lige Evrope.

- Igraju drugi i četvrti tim na tabeli. Očekuje nas praznik fudbala i nadam se da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta. Partizan i Zvezda su klubovi kojima ne treba pretiti. Gde god da igraju u Super ligi, oni su favoriti. Zato tu ulogu favorita i sada prepuštam njima - rekao je Lalatović i dodao:

VIDEO: Nenad Lalatović šutira penale

- S druge strane, ja verujem u moje momke. Verujem u ono što radimo. Daćemo sve od sebe da probamo da iznenadimo šampiona koji će imati i veliku podršku svojih navijača sa tribina. Definitivno će biti teška utakmica za nas, ali svi bi trebalo da živimo za ovakve mečeve. Pun stadion, protivnik igrao Ligu Evrope, prezimio tamo... svi elementi su tu.

Foto: Marko Todorović

Nastavio je Lalatović sa analizom Partizana, ali se osvrnuo i na trenutnu situaciju u Humskoj,  Tačnije, na priče o smeni Miroslava Đukića.

- Vidim da se kod njih pravi neka fama sada. Nema potrebe za tim, jer mislim da je Miroslav Đukić odličan trener što je i pokazao u Evropi. Jedan je od najboljih srpskih trenera. Takođe, Partizan ima odlične igrače u timu. Tu, pre svega, mislim na Tavambu, Jankovića, Ožegovića, Tošića...

- Tošić je igrač koji jednim potezom može da reši utakmicu. Tu su Zdjelar i Pantić koji je mladi reprezentativac. O Saši Iliću ne bi trebalo trošiti reči. Protiv Zemuna je pokazao da još može da igra na visokom nivou i da nije za penziju - jasan je Lalatović.

Foto: Marko Jovanović

Partizan je nedavno kažnjen oduzimanjem dva boda i u slučaju pobede Čukaričkog naš tim bi se ravnopravno uključio u borbu za drugo mesto. Međutim, Lalatovića to ne opterećuje.

- Ne napadamo tu drugu poziciju. Naravno da bih voleo da budemo drugi, ali najsrećniji ću biti ukoliko obezbedimo to mesto koje vodi u Evropu. Nama je ta Evropa cilj. Nije toliko bitno da li ćemo biti drugi, treći ili četvrti. Mislim da Čukarički, kao klub, i moji igrači apsolutno zaslužuju da igraju u Evropi. Ubeđen sam da bi imali šta da pokažemo i da bi dostojno predstavljali srpski fudbal - rekao je Lalatović i dodao:

- Ja sam kao trener Vojvodine uspeo da dođem do tog plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope i malo je falilo da se nađemo u grupama. To su jedne specifične utakmice i jako bih voleo da se sa Čukaričkim ponovo oprobam u tim kvalifikacijama. Igrali bismo protiv timova iz drugih liga koji su jači i to bio onda bilo neko merilo koliko vredite. Ja sam to već rekao i svojim igračima.

Foto: čukarički.rs

U taboru Čukaričkog trenutno ima nekoliko fudbalera koji su svojevrmeeno nosili dres Partizana, a Lalatović smatra da je za skoro sve bilo mesta u timu crno-belih.

- Ja lično mislim da je Partizan napravio velike greške. Pogotovo što se tiče Bogosavca koji je najbolji levi bek u Super ligi. Olako su ga pustili, što je potvrdio i Saša Ilić rečenicom ''Eh, da imamo sada Bogosavca.''

Foto: čukarički.rs

Mnoge je interesovalo i to da li Lalatović, kao bivši igrač i trener Crvene zvezde, ima motiv više protiv Partizana.

- Ja sam to neborjeno mnogo puta rekao, meni je motiv za svakog protivnika isti - da pobedim! Nevezano ko je s druge strane. Sada je Partizan, prethodni put je to bio Borac iz Čačka - rekao je Lalatović i nastavio:

- Ja Partizan ne mrzim, samo ne navijam za njega. Ljudi me često pogrešno tumače, verovatno zbog tog mog temperamenta. Ja jesam zvezdaš i jesam odrastao na Marakani ,gde sam naučen kao igrač da pobeđujem Partizan, ali nikada nisam mrzeo taj klub.

Foto: Profimedia/AFP

-Uvek sam imao dobre drugare tamo. Tu mislim na Sašu Ilića, Duljaja, Delibašića, Ilieva, Vladu Ivića i mnoge druge. Kako da mrzim, na primer, Duljaja i Vukića koji su spavali u mojoj kući dok smo igrali za Šahtjor? To su moji prijatelji.

Da podsetimo, meč između Čukaričkoh i Partizana igra se u nedelju od 15 sati. Cene karata za zapadnu tribinu iznose 500, a za istočnu 400 dinara i na njoj će biti smešteni i navijači Partizana. Sektor A je rezervisan za jednu, a sektor B za drugu navijačku frakciju crno-belih.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Angry

    10. mart 2018 | 12:01

    Ne mrzis ih kao ni ja, ali ima da ih oderes i samo napred u tome :)))

  • Cure

    10. mart 2018 | 13:39

    Tako je.. Cuka do pobede

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    10. mart 2018 | 13:04

    Тако је. Њих да побеђујеш, а и Нишлијама да помогнеш ако је могуће да буду други, јер су заслужили.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA