≫ 

Mesijeva noć za uništenje Čelsija: Dao je dva gola kroz noge i odveo Barsu u četvrtfinale Lige šampiona! (VIDEO)

Mesi sam izbacio Plavce i pokazao da je Kralj Barselone!

  • 16

Fudbaleri Barselone održali su Čelsiju čas efikasnosti u revanšu osmine finala Lige šampiona, posle londonskih 1:1, slavili su sa 3:0 i rezervisali četvrtfinale!

U prvom meču bilo je 1:1 i  Čelsi je imao za čime da žali, dva puta je Vilijan dominirao u Londonu i tresao okvir gola, pa je preostalo da se sve reši na Kamp Nou.

Ipak, tu je teško da se pita i drugi rival, naročito kada se Mesiju igra od prvog minuta. Tako je i bilo, pa je sudbina tima Antonija Kontea bila munjevito zapečaćena, pre nego što se igra uopšte i razvila.

Prethodno, Bajern je nadigrao Bešiktaš sa 3:1 i sa ukupnih 8:1 prošao dalje, u završnici su još Roma, Real, Liverpul, Mančester siti, Totenhem i Sevilja, koja je šokirala Mančester junajted u Engleskoj.

BARSELONA - ČELSI 3:0 (prvi meč 1:1)

(Mesi 3, 63, Dembele 20)

Stadion: Kamp Nou Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

BARSELONA: Ter Štegen - Serhi Roberto, Pike, Umtiti, Alba - Dembele (od 67. Vidal), Rakitić, Buskets, Inijesta (od 56. Paulinjo) - Mesi, Suarez

ČELSI: Kurtoa - Aspilikueta, Kristensen, Ridiger - Mozes (od 67. Zapakosta), Fabregas, Kante, Alonso - Vilijan, Žiru (od 67. Morata), Azar

TOK MEČA

Čelsi je bio bolji rival u prvom meču u Londonu, ali je tada za stative i prečke Vilijana kažnjen kiks golom i sve se završilo sa 1:1.

Koliko to skupo košta u Ligi šampiona, i to protiv Barse, saznali su Plavci već u 3. minutu revanša na Kamp Nou.

 

Jedno Suarezovo dodavanje petom za Mesija bilo je dovoljno da u očaj baci Kontea, Leo je sve iz mrtvog ugla uradio tačno kao da je napravio tačan matematički proračun gde jedino lopta može da prođe.

 

Dugonogi Kurtoa je dovoljno prostora ostavio po sredini, a Mesiju nije bilo teško da to pročita i zatrese mrežu, iako je prostor za manevrisanje bio minimalan.

Nije to obeshrabrilo londonsku ekipu, imali su odlučnosti da krenu napred i suprotstave se Kataloncima, s time da su do 20. minuta imali tek privid terenske inicijative.

U momentu nepažnje Fabregasa, Mesi je oteo loptu na sredini i dok su igrači Čelsija shvatili šta se desilo, Leo je bio blizu 16-erca, a lopta već u nogama Dembelea.

Foto: Tanjug/Ap

Talentovano pojačanje Barse nije oklevalo, Kurtoa je opet morao da vadi loptu, pa je naredni period protekao u beznađu plavaca, dok opet nisu došli do kakvog-takvog ritma.

Barsa nije imala razloge za paniku, čekala je novu potencijalnu kontru, ali je strepela pred kraj poluvremena, kada je Alonso iz slobodnog udarca očešao stativu.

Imao je Čelsi trzaja u nastavku, jedna situacija bila je diskutabilna kada je Skomina mogao da svira penal zbog povlačenja Pikea, kada je u naletu bio Alonso.

Revolt se završio žutim kartonom za Žirua, a malo kasnije, Mesi je kompletirao čas efikasnosti. Na levoj strani je primio loptu i opet sačekao Kurtou za siguran nokaut od 3:0 i zahvalan pogled ka tribini koja mu je pre meča podigla transparent "Bog čuva kralja".

Da sve bude slađe po Mesija, bio je to 100. gol u Ligi šampiona koji je postigao.

 

Liga šampiona, 1/8 finala, ostali mečevi

Bešiktaš - Bajern 1:3, prvi meč 0:5

Totenhem - Juventus 1:2, prvi meč 2:2

Mančester siti - Bazel 1:2, prvi meč 5:0

Liverpul - Porto 0:0, prvi meč 5:0

Mančester junajted - Sevilja 1:2, prvi meč 0:0

Pari Sen Žermen - Real Madrid 1:2, prvi meč 1:3

Roma - Šahtjor 1:0, prvi meč 1:2

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fgfj

    14. mart 2018 | 22:54

    Bog fudbala! Jedan jedini, neponovljivi.

  • Ne zaboravi junake sa Kosara

    14. mart 2018 | 23:00

    Da im je trebalo 10 bi dali a ne 3

  • kosmos

    14. mart 2018 | 20:28

    smesni ste kakav chelzi, primice 6 komada i nece centar preci. nikad losiji nije bio chelzi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA