Zašto su naredne dve utakmice Zvezdi ključne za titulu i da li Partizan može da je stigne uz lakši raspored?

Teška gostovanja i teški blatnjavi tereni očekuju crveno-bele do kraja regularnog dela pred plej-of, dok njihov večiti rival ima lakši raspored

  • 32

Crvena zvezda je lošom formom u poslednje vreme ozbiljno zabrinula svoje navijače. Lider šampionata se nekoliko puta provukao ovog prolećaa u Superligi, ali je kiksnuo na Marakani protiv Napretka, a zatim i protiv Mačve u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Tako dupla kruna ostaje nedosanjan san za Delije još od 2007. godine.

Iako je razlika ozbiljnih 12 bodova, mnogi navijači Zvezde su uplašeni da bi i ona mogla da se istopi ukoliko se nastavi sa tako lošim igrama njihovih pulena.

Partizan se takođe izdigao nakon krize sa početka prvenstva i potajno priželjkuju prošlogodišnji scenario, kada je takođe Zvezda imala veliku prednost pred plej-of, da bi potom izgubila bodovnu razliku posle derbija u plej-ofu, a potom porazom od Voždovca ostala i bez titule.

>>> Zašto ove godine nema Zvezdinog proleća? Pronašli smo 5 razloga za loše igre crveno-belih

Foto: A. Nalbantjan

Do kraja regularnog dela ostala su još tri kola, a onda se bodovi dele. Ukoliko ona ostane 12 bodova, kao što je sada, onda će Zvezda imati 6 bodova prednosti u plej-ofu i u tom slučaju je gotovo nemoguće da izgubi titulu.

Zvezda bi u tom slučaju u plej-ofu morala da ima najmanje tri kiksa kako bi Partizan mogao da je stigne, pod uslovom da crno-beli imaju maksimalan učinak.

Međutim, crno-beli se sigurno potajno nadaju nekom Zvezdinom kiksu u utakmicama do plej-ofa.

Zvezdu čekaju dva teška gostovanja, najpre Mačvi u Šapcu, gde su u sredu dobili pravi šamar i ispali iz Kupa, a potom igraju u Lučanima protiv Mladosti.

Teren u Šapcu; Foto: Telegraf

Na obe utakmice Zvezdu čeka motivisan rival, ali i nezgodni tereni, u šta su se sami uverili u Kupu, gde je na nekim delovima bilo više blata nego trave. I teren u Lučanima nije ništa bolji.

Nema sumnje da bi ukoliko Zvezda pobedi na ove dve utakmice gotovo sigurno obezbedila titulu, pošto u poslednjem kolu na svom terenu dočekuje Zemun, što bi trebalo da bude nešto lakši zadatak.

Partizan u poslednja tri kola ima nešto lakši raspored, jer je dva puta domaćin. Najpe za vikend dočekuju Radnik iz Surdulice, a posle reprezentativne pauze gostuju Bačkoj, pa u poslednjem kolu pred plej-of dočekuju fenjeraša Borac.

Ukoliko bi Zvezda kiksnula u Šapcu ili Lučanima, u plej-ofu bi imala manje od 6 bodova prednosti, pa bi Partizan u slučaju pobede u derbiju u 1. kolu plej-ofa, došao u sličnu situaciju kao prošle godine. Tako bi novi Zvezdin kiks u narednih 6 kola plej-ofa omogućio Partizanu da potpuno anulira prednost i doće u domašaj titule.

RASPORED ZVEZDE DO PLEJ-OFA

18. mart: Mačva - Zvezda

31. mart: Mladost - Zvezda

5. april: Zvezda - Zemun

RASPORED PARTIZANA DO PLEJ-OFA

18. mart: Partizan - Radnik

31. mart: Bačka - Partizan

5. april: Partizan - Borac

VIDEO: Pogledajte šta je Terzić rekao o trenutnom stanju duga

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чика Шабан

    16. mart 2018 | 11:37

    Osvaja Zvezda titulu ali je ovo neviđena glupost sa podelom bodova... Jel vi shvatae da Zvezda ima npr. 70 i oduzme se 35, a Partizan ima npr 58 i oduzme se 29?!?! Pa kakva je to logika svima po pola?! Zasto Zvezdi da oduzmete 35 a Partizanu 29? Igrali smo bolje i vise bodova osvojili, a dzabe izgleda....

  • S

    16. mart 2018 | 14:23

    Zvezda osvaja titulu ove sezone!Dosta je jaca od Partizana,bez obzira na nesto slabiju formu u zadnje vreme.Partizan treba sve da dobije do kraja,ukljucujuci i Zvezdu na Marakani,dok sa druge strane Zvezda treba da izgubi 3-4 utamice.To, zaista,nije realno da se dogodi!Zvezda do titule!!!

  • √×√

    16. mart 2018 | 11:52

    Najbolje bi bilo da posle plejofa bude jos jedan plejof..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA