≫ 

NASTASIĆ: Ispunio mi se san da postanem počasni građanin svog grada (FOTO)

Srpski reprezentativac priznao da mu je velika čast što je izabran za počasnog građanina Valjeva

  • 4

Matija Nastasić, reprezentativac Srbije i fudbaler nemačkog kluba Šalke 04 prisustvovao je svečanoj akademiji povodom Dana grada, na kojoj je proglašen počasnim građaninom Valjeva!

On je poručio da mu je velika čast što je proglašen počasninim građaninom Valjeva.

>>> Svi Krstajićevi rezovi i odluke u poslednjih 10 godina koji su bili pun pogodak!

- Ovo je veliki podstrek za mene da napredujem i dalje na svim poljima. Verujem da je san svakog Valjevca da jednoga dana postane počasni građanin svog grada. Meni se taj san ispunio i veoma sam srećan zbog toga - poručio je Nastasić.

Ovo je najviše priznanje koje grad dodeljuje pojedincima u znak zahvalnosti i poštovanja. Zahvaljujući Matiji Nastasiću pre godinu dana je obnovljeno dečje odeljenje valjevske bolnice, koje je bilo u katastrofalnom stanju. Za obnovu dečjeg odeljenja proslavljeni fudbaler je izdvojio 100.000 evra.

Foto: Telegraf

U zvaničnom obrazloženju odluke o proglašenju Nastasića za počasnog građanina Valjeva stoji da je svojim delom zaslužio je da ponese najvažnije priznanje ovoga Grada, za doprinos koji je dao igrama u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, a posebno zbog velike pomoći i angažovanja prilikom rekonstrukcije Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice u Valjevu, kao i zbog pozitivnog uticaja na mlade u našem gradu i celoj Srbiji.

Matija Nastasić slovi za jednog od najboljih srpskih i evropskih fudbalera. Rođen je 1993. godine u Valjevu, a sportsku karijeru je kao junior započeo u ovdašnjem ZSK-u. Izuzetno poštovanje građana Valjeva Matija Nastasić nije stekao samo sportskim rezultatima, već i spremnošću da pomogne ljudima u nevolji, koju je ovaj skromni mladi čovek ispoljio u više navrata. Odlukom da sa 100.000 evra pomogne rekonstrukciju odeljenja pedijatrije valjevske bolnice upisao se u red najzaslužnijih pojedinaca koje je ovaj grad ikada imao.

Ovim velikim gestom dao je upečatljiv i snažan primer kako se društvenom brigom i odgovornošću može doprineti humanijem i boljem životu lokalne zajednice. Zvanje počasnog građanina je najveća nagrada koju jedna sredina može dodeliti nekom pojedincu i time iskazati zahvalnost i poštovanje, a Matija Nastasić ovo priznanje zaslužuje bez ikakve dileme- navodi se u obrazloženju odluke o počasnom građaninu Valjeva. Matija Nastasić je sinoć iz Stare Pazove, gde je na pripremama reprezentacije Srbije, doputovao u Valjevo, kako bi prisustvovao današnjoj svečanosti.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baradja

    21. mart 2018 | 08:00

    Ti dečko baš imaš čudne snove,probudi se igraj fudbal...

  • Nije bitno

    22. mart 2018 | 08:16

    O.Š. Vojvoda Mišić, Autokomanda, Beograd

  • Томо

    21. mart 2018 | 22:21

    Браво Матија, људино, громадо од човека! Осветлао си образ спортиста и дај боже да си анимирао још неке спортисте да својом хуманошћу и великим срцем,као жто је твоје,делимично врате срединама из којих су кренули и усреће указаном пажњом и пруженом помоћи. Бог Те благословио и путевима стреће и успеха водио !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA