≫ 

Milivojević prokomentarisao smenu kapitena: U fudbalu nema demokratije, poštujem odluku selektora

Utakmica protiv Maroka igra se u petak u Torinu od 20.30 sati, dok je meč protiv Nigerije četiri dana kasnije u Londonu od 20.50 sati.

  • 8
Luka Milivojević, Fudbalska reprezentacij Srbije, okupljenje, Stara Pazova, Fudbalska reprezentacija Gruzija, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, Rusija 2018 Foto: Marko Todorović

Fudbalski reprezentativac Srbije Luka Milivojević izjavio je da danas da poštuje odluku Mladena Krstajića da umesto Branislava Ivanovića novi kapiten bude Aleksanadu Kolarov jer smatra da u fudbalu nema demokratije, već da u skladu sa autokratskim načelima odlučuje jedan čovek - u ovom slučaju selektor.

- Što se mene tiče, poštujem odluku selektora sto posto, a sa druge strane, ono što moram da kažem je da sam dugo u reprezentaciji, i Bane je tu već bio dugo, šest godina mi je bio kapiten, i super je obavljao tu ulogu. Ali nemam ništa protiv toga što se desilo, u fudbalu vlada autokratija, ne demokratija, selektor je taj koji donosi odluke, mi smo tu da slušamo i - to je to. Gde bismo bili da se svi pitamo za nešto - izjavio je Milivojević na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

>>> Planule karte za meč Srbije i Brazila u Moskvi: Očekuje se pravi spektakl! (VIDEO)

Na isto pitanje odgovorili su i njegove mlađe kolege Marko Grujić i Andrija Živković, evo šta su i oni rekli.

- Nije do nas da kometarišemo odluku selektora, posebno ne mi mlađi koji smo ovde kratko i uvodimo se još u tim. Mislim da je atmosfera odlična od prvog dana - rekao je fudbaler Kardifa sa kojim se složio ofanzivac Benfike.

- Složio bih se sa Markom tako da mislim da nije na nama da to komentarišemo, praktično smo se tek priključili, poštujemo selektorovu odluku i mislim da se ništa posebno nije promenilo.

Dalje, tema konferencije bile su predstojeće prijateljske utakmice sa Marokom i Nigerijom, a Milivojević ne vidi ništa čudno da naredni protivnici reprezentacije Srbije budu selekcije sa afričkog kontinenta.

- Maroko i Nigerija su reprezentacije koje učestvuju na Mundijalu, ne vidim ništa loše što ćemo igrati sa njima. Rezultat nije u prvom planu već ono što nas čeka. Naredne dve prijateljske su pun pogodak - rekao je Milivojević.

VIDEO: Ovako je Bane reagovao posle smene sa mesta kapitena

Marko Grujić je rekao da će utakmice protiv Maroka i Nigerije najviše poslužiti mladim igračima za što bolje uigravanje sa ostatkom ekipe.

- Za nas mlade su ove dve utakmice prilika za što bolju pripremu jer ima još vremena da se nametnemo selektoru. Nezahvalno je reći da rezultati nije bitan u ovim mečevima, ali sigurno da nije u prvom planu - rekao je Grujić.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boce

    22. mart 2018 | 00:18

    Krstajic selektor?! Majko sveta JEDAN JE SLAVOLJUB MUSLIN

  • Ignacije

    21. mart 2018 | 16:38

    Uvek se mi pravimo blesavi, prvo ko je njega početnika proglasio za selektora, i ko mu daje pravo da smenjuje kapitena!

  • Milan

    21. mart 2018 | 14:28

    Kog selektora?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA