Nejmar pred Mundijal povukao najbolji mogući potez: Ovo rade samo najveći asovi!

Brazilac zna da mora da bude u junu na najvišem nivou i da vodi svoj klub ka trofeju, zato je rešio da malo odmori

  • 1

Jedan od najboljih golgetera svih vremena Brazilac Luis Nazario de Lima Ronaldo veruje da će njegov zemljak Nejmar u formi dočekati Svetsko prventstvo u Rusiji posle povrede. Bivši as Intera, Real Madrida, Barselone i Milana smatra da će zvezda PSŽ, trenutno van terena zbog povrede, na pravi način predvoditi snažan brazilski tim koji je u grupi zajedno sa Srbijom, Kostarikom i Švajcarskom.

>>> Nejmara u Real vodi čovek koji je zaradio bogatstvo na Zvezdi i Partizanu!

- Svi znaju koliko je teško i neizvesno Svetsko prvenstvo. Brazil je mnogo napredovao pod selektorom Titetom, veoma je jak. Nejmar se povredio, to je problem, ali verujem da će se oporaviti i u formi dočekati Mundijal- rekao je Ronaldo za Omnisport.

Upravo u ovoj rečenici je cela poenta. Da spreman i u formi dočeka Mundijal. Prema nekim informacijama iz Brazila Nejmar je svesno i namerno napravio pauzu požalivši se na povredu, kako bi svom telu dao dovoljno vremena da se resetuje i oporavi.

Sezona vrhunskih igrača je naporna izuzetno sa mnogo utakmica (neki i više od 70 odigraju) pa je za njega bilje da propusti najvažnije mečeve PSŽ-a u samoj završnici sezone jer mu je važniji Mundijal. Pre četiri godije Brazil je doživeo debakl na svom terenu porazom od Nemačke 7:1

Foto: instagram/neymarjr

Istraživanja koja su rađena 2014. na Mundijalu u Brazilu pokazala su da su svi igrači koji su imali dve i više utakmica nedeljno podbacili nastupajuči za svoj nacionalni tim, dok su igrači sa manje utamica odigrali na svom nivou ili bolje.

Nejmar je slomio metatarzalnu kost (bar tako kaže dijagnistika koja je podložan raznim mišljenjima) krajem februara i završio sezonu, ali bi trebalo da bude spreman za Mundijal. On sada ima čak tri meseca da se odmori i mesec dana da se spremi najbolje što može.

Nije ovo usamljen slučaj, svojevremeno je Kristijano Ronaldo takođe napravio pauzu pred Euro 2016, a onda je izdominirao sa ekipom do titule.

Brazil priželjkuje svetsku titulu od 2002. godine sa prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji kada je baš Ronaldo sa dva gola odlučio pobednika u finalu protiv Nemačke (2:0)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    23. mart 2018 | 09:36

    FAKE IGRAČ:) Brazil nikad lošiji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA