≫ 

Holivude, stiže ti fudbalski bog: Ibrahimović potpisao za Los Anđeles Galaksi!

Zlatan bi već za vikend trebalo da sleti u Kaliforniju

  • 12

Los Anđeles Galaksi je nova i verovatno poslednja stanica u velikoj karijeri Zlatana Ibrahimovića, koji je raskinuo ugovor sa Mančester junajtedom, a tokom vikenda biće predstavljen u novom klubu.

Duga potera Galaktičara za švedskim asom je konačno završena - dobili su igrača kog su na sve načine pokušavali da dovedu poslednje tri godine, prenosi list Los Anđeles Tajms.

Isti izvor piše da su Junajted i Ibra sporazumno raskinuli saradnju tri meseca pre njenog isteka, švedski fudbaler će potpisati ugovor na dve sezone vredan tri miliona dolara što znači da je pristao na "debelo" smanjenje plate u odnosu na onu koju je imao u engleskom gigantu - 177.000 dolara nedeljno.

Nije, naravno, novac više u prvom planu kod Ibrahimovića, zaradio ga je tokom impresivne karijere, sada su drugi ciljevi i motivi na vidiku: zvezda kao što je Ibra svakako će doprineti još većoj zainteresovanosti navijača za MLS ligu i "soker", koji je u laganoj ekspanziji na severnoameričkom kontinentu.

Postoji još samo jedna prepreka da Ibrahimović zaigra za Galaksi, to je broj stranaca u ekipi kojih, prema pravilima lige, sme biti osam koliko ih je trenutno u rosteru. Naravno, jedno će u najskorije vreme biti oslobođeno, pa će Zlatan vrlo brzo na teren.

Klub iz Los Anđelesa je sa Ibrahimovićem nastavio praksu dovođenja velikih imena započetu prethodnih godina sa Dejvidom Bekamom, Robijem Kinom i Stivenom Džerardom.

Trenutni kapiten tima je bivši igrač Arsenala i Čelsija Ešli Kol.

Ove sezone, Ibrahimović je odigrao tek pet utakmica i postigao jedan gol.

MLS liga je nedavno startovala, odigrana su tri kola, a Galaksi je deveti u svojoj konferenciji za pobedom i porazom iz dve utakmice.

VIDEO: Prvi trening reprezentacije Srbije nakon dobijanja novog kapitena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA