≫ 

Ima srpske korene, rešeta mreže u Holandiji, ali će debitovati za SAD: Ameri veruju da će Srbin da im spasi reprezentaciju (VIDEO)

U pitanju je Andrija Novaković koji je član Telstara

  • 9

Fudbalska reprezentacija SAD će u utorak odigrati prijateljski meč protiv Paragvaja, a u centru pažnje će biti Aleksandar Novaković.

Napadač srpskog porekla zabeležiće svoj debitantski nastup za SAD i tako definitivno ''zatvoriti vrata'' selekciji Srbije. Doduše, Orlovi mu nisu ni bili izbor.

O Novakoviću se malo toga zna, osim da je fudbaler Redinga na pozjamici u holandskom Telstaru. Za sedam meseci koliko je tamo, Novaković je postigao 18 golova na 29 utakmica.

Amerikanci ga vide kao spas za njihov posrnuli reprezentativni fudbal.

- Ima srpske korene, postiže golove u Holandiji i definitivno može da pomogne da se reprezentativni fudbal ponovo izgradi - ovako su ga Amerikanci opisali u najavi teksta o njegovom debiju.

Novaković je rođen u SAD 1996. godine, a poseduje i engleski pasoš s obzirom na to da mu je majka rođena tamo. Svoje poreklo nikada nije krio, ali ni želju da nosi dres Amerike.

- Dolazim iz Srbije. Što više rastem, to sam ponosniji na moje srpsko poreklo. Srbija će uvek imati specijalno mesto u mom srcu. Međutim, odrastao sam u Americi, volim svoju zemlju i ne želim ništa da biram - jasan je bio Novaković.

Godine 2014. potpisao je za Reding, a zatim igrao na pozajmici u Čeltenhem Taunu u sezoni 2015/16. U leto 2017. uradio je sjajan potez i otišao je u Drugu ligu Holandije.

- Tamo me zovu srpsko-američki napadač - priznaje Novaković.

Igrao je za sve mlađe selekcije SAD, a sjajna polusezona u Telstaru naterala je v.d. selektora Dejva Sarasana da mu pošalje poziv i za A tim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    24. mart 2018 | 13:17

    Bravo mali.

  • 😉☺😋😇

    24. mart 2018 | 13:50

    E da ne prodje popljuvan ko Djokovic. Drzi se momce i igraj radi sebe, ima vremena da osetis Noletovu situaciju.

  • @ KiKi

    24. mart 2018 | 14:15

    Čovek ne može da bira roditelje i mesto rođenja Ali može da bira gde će da igra Bravo na odabiru delijo ameri štite svoje građane svuda u svetu A ne ko ostali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA