≫ 

Partizanov rival iz LE izbačen iz Evrope na 10 sezona i kažnjen sa milion evra! (VIDEO)

UEFA ne dopušta nameštanje mečeva

  • 5

Disciplinska komisija UEFA kaznila je albanski Skenderbeg sa milion evra i deset godina suspenzije zbog nameštanja mečeva u evropskih takmičenjima.

>>>Pokazao je zube pred 30 Arkanovih drugara, primio metak u leđa, a onda je Zvezdin Bata Radulović postao medicinsko čudo (VIDEO)

Baš kako je poslednjih nedelja i najavljivano, da će Sekenderbeg biti drakonski kažnjen, to se i ostvarilo.  Stroge mere su primenjene, posle obimne istrage koja je pokazala da su čelni ljudi kluba pratili tokove uplate novca putem kladioničarskih sajtova i na osnovu toga manipulisali rezultatima.

Posebno je zanimljivo da ova odluka nije definisana na 10 godina, već na deset sezona u kojima klub izbori plasman u evropska takmičenja na osnovu plasmana u prvenstvu ili kupu Albanije.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Kako prenose albanski mediji, klub koji je ovesezone igrao grupnu fazu Lige Evrope sa Partizanom, najavio je žalbu sudu za sportsku arbitražu.

Bili smo već upoznati sa odlukom UEFA. Ali, i dalje tvrdim da smo nevini, čak i ako Sud za sportsku arbitražu potvrdi odluku UEFA, ići ćemo dalje, na federalni sud u Švajcarskoj. Navijačima Skenderbega poručujem - ne brinite, igraćemo kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone - rekao je Ardjan  Takaj za sajt albanski Panorama.

UEFA je na osnovu istraživanja došla do zaključka da su zahvaljujućo ovom manipulacijom stečena velika finansijska sredstva i dobit, a odluku o kazni potpisao je predsednik Disciplinske komisije UEFA, Austrijanac Tomas Partl.

VIDEO: Koreografija Grobara: Car Lazar dočekao Skenderbeg u Humskoj!

Albanski klub ima rok od 90 dana da uplati milion evra kazne zbog nameštanja utakmica u evropskim takmičenjima, u kojima neće moći da se takmiči u narednih 10 godina!

Takođe, navodi se da se sporne utakmice odnose na evropske kvalifikacije  i mečeve sa Krusejdersima iz Severne Irske, a sporan je i duel sa Dinamom iz Zagreba.

Da podsetimo, u ovom trenutku, 10. kola pre kraja šampionata Albanije, Skenderbeg vodi na tabeli sa 15 bodova više od drugoplasiranog Kukešija.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amila

    29. mart 2018 | 19:07

    Ne brinem se ja za Albance imaju oni prijatelje u Evropi

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    29. mart 2018 | 18:35

    И после кажу прошли јаку групу. Сем Кијева сви аматери и овакви што су кажњени.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA