≫ 

Real demolirao Juve: Ronaldo poslao Bufona u penziju najlepšim golom u istoriji Lige šampiona (VIDEO)

Portugalac je pokazao zašto je jedan od najvećih u istoriji fudbala

  • 40
Trenutak kada Ronaldo postiže gol za 1:0; Foto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo slavi gol za 1:0 u 3. minutu utakmice; Foto: AP/Tanjug

Kristijano Ronaldo je Bog fudbala! Ako je bilo fudbalskih laika i hejtera koji to nisu želeli da priznaju, sada moraju da se poklone zvanično najboljem fudbaleru sveta! Na isti način kao što su to uradili navijači Juventusa, koji su morali da ustanu i da aplaudiraju fudbalskom mađioničaru koji ih je sam demolirao u Torinu!

Real Madrid je u reprizi prošlogodišnjeg finala slavio protiv Juventusa sa 3:0 uz dva gola Kristijana Ronalda i jedan Marsela. Tako je faktički sve rešeno već u prvom meču, i revanš na Santjago Bernabeu će biti samo formalnost 11. aprila.

Ronaldo je već u 3. minutu zatresao mrežu Bufona, a u 64. minutu je postigao možda i najlepši gol u istoriji Lige šampiona. Makazicama sa 16 metara matirao je jednog od najboljih golmana u istoriji, a za to je dobio aplauze i domaćih navijača, koji su se sportski poklonili majstoru.

Agoniju Juventusa upotpunio je crveni karton za Dibalu, dok je Marselo u 72. minutu rešio sve dileme trećim golom i tako ugasio bilo kakve nade Bufona da će uspeti u svojoj bogatoj karijeri da osvoji Ligu šampiona, pošto je najavio kraj karijere po završetku ove sezone.

Foto: Tanjug/AP

JUVENTUS - REAL MADRID 0:3

(Ronaldo 3, Ronaldo 64, Marselo 72)

Juventus: Bufon, De Šilo, Barzalji, Kijelini, Asamoa, Daglas Kosta, Kedira, Bentankur, Aleks Sandro, Dibala, Iguain

Real Madrid: Navas, Karvahal, Ramos, Varan, Marselo, Kros, Kazemiro, Modrić, Isko, Ronaldo, Benzema

Samo što je počeo meč, već je bilo 1:0 za Real na semaforu! Strelac? Ko bi drugi nego Kristijano Ronaldo!

Proradio je instinkt golgetera-ubice u Portugalcu već u 3. minutu, kada se ubacio u kazneni prostor posle centaršuta Iska sa leve strane. Napao je loptu i majstorskim udarcem spoljnim delom stopala matirao je Đanluiđija Bufona, a zatim provokativno proslavio pred navijačima Juventusa.

Nakon toga je Juventus krenuo žestoko da napada, a Zinedin Zidan je poput duela protiv PSŽ-a povukao ekipu i vrebao je šanse iz kontre. Ređale su se šanse pred golom Kejlora Navasa, koji je u nekoliko navrata i fenomenalno reagovao i spasio svoj gol.

Mogao je u 25. minutu Real do 2:0, pošto je Toni Kros raspalio po lopti sa oko 25 metara, šutirao je snažno, Bufon je već bio savladan, ali je lopta pogodila prečku.

Nastavio je Juve da napada do poluvremena, tražili su u dve situacije i penal, ali je sudija samo odmahnuo rukom u oba navrata i na poluvremenu je Real otišao sa prednošću od 1:0.

Foto: Tanjug/AP

Bilo je to sjajno prvo poluvreme sa ubitačnim tempom, sjanim šansama i neverovatno je da je pao samo jedan gol.

Ipak, bila je to samo uvertira za ono što je usledilo u drugih 45. minuta. Juventus je žestoko nastavio da napada i u 55. minutu su ih milimetri delili od izjednačenja.

Foto: Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images

A onda je na scenu ponovo stupio Ronaldo... Postigao je jedan od najlepših golova u svojoj karijeri, kada je sa ivice kaznenog prostora makazicama matirao Bufona, koji je ostao zatečen na gol-liniji.

Zatečen je bio čitav stadion, a imali su priliku da uživo gledaju jedan od najboljih golova u istoriji Lige šampiona. I navijači Juventusa su morali da mu aplaudiraju na tome.

Dva minuta kasnije Dibala je dobio crveni karton, a Marselo je u 72. minutu postigao i treći gol za Real i tako trasirao put ka polufinalu. Mogao je Real do kraja da postigne još neki gol. Ronaldo je imao nekoliko šansi, Kovačić je pogodio prečku, ali su se na kraju zaustavili na 3:0.

U drugoj utakmici četvrtfinala takođe je slavio gost. Bajern je pobedio Sevilju sa 2:1, iako je domaći tim poveo preko Pabla Sarabije u 32. minutu. Uskoro je došlo do izjednačenja posle akcije Riberija, da bi pobedu Bavarcima doneo Alkantara u 68. minutu.

SEVILJA - BAJERN MINHEN 1:2

(Sarabija 32 - Navas ag 37, Alkantara 68)

Sevilja: Soria, Navas, Kjaer, Lengle, Eskudero, Pizaro, N'Zonzi, Sarabija, Korea, Vaskez, Ben Jeder

Bajern: Ulrajh, Kimih, Boateng, Humels, Bernat, Vidal, Martinez, Tijago, Miler, Riberi, Levandovski

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA