≫ 

Bio je Zvezdina najveća nada, a prvi meč na Marakani je igrao protiv nje: Srce i dalje bije za Zvezdu, vratio bih se! (VIDEO)

Veljko Simić prvu profesionalnu utakmicu na Marakani igrao protiv kluba u kome je počeo karijeru

  • 11

Crvena zvezda je trijumfalno završila regularni deo prvenstva pobedom protiv Zemuna od 3:1, a u redovima gostiju bilo je nekoliko dobro poznatih lica navijačima na Marakani.

Jedno od njih je Veljko Simić, nekada najveća nada crveno-belih, za koga su uz Filipa Jankovića iz te generacije, govorili da je biser kakav se pojavljuje jednom u 20 godina.

Navijači ipak nisu dočekali da Veljko debituje za crveno-bele, pošto je rano napustio Marakanu, još sa 17 godina. Generalno je tako bilo sa gotovo čitavom tom generacijom 95. Ironija sudbine je bila takva da Veljko Simić svoj debi na Marakani ima igrajući protiv Zvezde.

- Ovo mi je prva utakmica profesionalno na Marakani, igrao sam samo u mlađim kategorijama nekoliko derbija, i tada je ostavilo sjajan utisak, ali lepo je vratiti se svakako. Sjajan je osećaj i emocija... moram da priznam da je bilo malo čudno vratiti se na Marakanu kao igrač nekog drugog kluba, ali to je fudbal... Srce svakako i dalje bije za Zvezdu.

Veljko Simić u dresu Zemuna u duelu protiv Luke Ilića iz Zvezde; Foto: MN Press

Simić je otišao u Bazel 2013. godine, ali se rani odlazak u inostranstvo za njega nije isplatio. Imao i problema sa papirologijom i povredama, usledile su pozajmice i selidbe u Domžale, Šafhauzen, pa se sa 23 godina vratio u srpski fudbal u ekipu Zemuna, gde pokušava da podigne svoju karijeru.

- Iskreno da kažem, nema nekog pravila, to je individualno. Meni nije išlo na terenu onako kako je bilo zamišljeno, međutim svašta se tu dešavalo. I problemi sa papirima i nekoliko povreda, tako da se ne bih vraćao na taj period. Krenuo sam od nule, zadovoljan sam onim što sam uradio za Zemun do sada. Vratio sam se ovde i mislim da sve ide uzlaznom putanjom i za mene i za klub.

- Prvenstveno je bio problem sa papirima u Bazelu. Dve godine sam izgubio na tome. To su neke stvari na koje fudbaleri generalno ne treba da gube vreme i utakmice. Ali zakinulo se na meni i šta da se radi. Idem dalje, mlad sam i dalje i još je karijera ispred mene.

Iako je otišao iz Zvezde kao mlad na ne baš popularan način, Veljko Simić ne krije da bi se rado vratio na Marakanu i da bi mu bila čast ukoliko bi ga Zvezda pozvala.

Veljko Simić (u plavom) na treningu Zvezde kada je imao 17 godina, Foto: crvenazvezdafk.rs

- Svakako bi mi bila čast da Zvezda pozove i ako pozove ja bih se rado vratio. Ali da ne pričamo u ovom momentu, jer sam fudbaler Zemuna, da prvo mi izborimo opstanak i da igramo maksimalno do kraja, a posle ćemo razgovarati o svemu dalje.

- Prilično sam zadovoljan svojim igrama u Zemunu, naročito što smo uzeli neke bodove koje Zemun dugo nije imao prilike da napravi. Ulazimo u plej-aut sa jasnim ciljem, da izborimo nekoliko pobeda na startu i da osiguramo opstanak i da igramo opuštenije do kraja.

Zvezdi želi sreću u večitom derbiju, kao i u borbi za titulu, a svestan je da će to biti tvrda i teška utakmica.

- Biće tvrda i tešta utakmica, kao i svaki derbi. Ja sam uz Zvezdu, Zvezdino sam dete i želim joj puno sreće i u derbiju i u borbi za titulu - zaključio je Veljko Simić.

Daljinac

(D. Uštević - d.ustevic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    6. april 2018 | 10:22

    Zasto tako sarkasticno komentarisete o ovom i dosta slicnim sudbinama ovom i jos mnogo momaka.Prvo da li nesto znate o njima i razloge zbog kojih su otisli.Pa danas kada bi sakupili ge neraciju 95 i 96 koji su tako prosli Zvezda bi imala daleko kvalitetniji tim od ovoga.Sta zna i oseca neki Pingpong ili vec neznam kako se zove i njemu slicni sta znaci nositi dres u kome su oni proveli po 10 godina.Nije to bas tako.To isto mislim i za decu-momke Partizana.Nisu oni krivi za takve njihove sudbine SVE JE TO ZBOG TRANGE-FRANGE KOMBINACIJA.Zato nam je i liga takva kakva je !

  • Petar M

    6. april 2018 | 13:58

    Sada bi se vratio, da pomogne sebi, a 2013 si otisao da pomognes roditeljima . Zvezde tu nema nigde. Zemu je dobar klub, neka te tu I sve najbolje u karijeri.

  • Nikola

    6. april 2018 | 10:15

    Sad bi se vratio? A 2013. Si se ponašao kao da si Mesi i da klub zavisi od tebe, a sada kad si propao i nemaš gde onda je i Zvezda premija za tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA