≫ 

Partizan i Olimpijakos na pragu dogovora o razmeni fudbalera!

Prebijanje duga za Đurđevića donosi Sašu Zdjelara

  • 4

Grci još uvek duguju Partizanu ratu za obeštećenje napadača Uroša Đurđevića, pa se pojavila mogućnost da se sve namiri preko pozajmljenog veziste.

Partizan je na dobrom putu da obezbedi trajni transfer Saše Zdjelara, a da za taj posao ne plati Olimpijakosu ni evra za traženo obeštećenje od 500.000 evra, koliko je dogovoreno prilikom pozajmice fudbalera iz grčkog kluba protekle zime. Telegraf saznaje da su crno-beli i klub iz Pireja nadomak dogovora o “prebijanju duga” s obzirom na činjenicu da i Atinjani duguju izvesnu količinu novca srpskom šampionu i to na ime transfera Uroša Đurđevića.

Foto: youtube/printscreen/*BEST*HD*SPORT*

U situaciji kada je prelazni rok još uvek daleko i nema naznaka od koga će crno-beli iz postojećeg kadra zaraditi novac prodajom, ipak se nametnulo rešenje koje ide na ruku i Olimpijakosu, ali i Partizanu. Naime, Grci uveliko kasne sa isplatom rata za obeštećenje napadača Đurđevića i to je karta na koju su odigrali čelnici crno-belih.

Foto: FK Partizan

Deo je trebalo da stigne još pre peripetija kluba iz Humske u vezi sa evropskom licencom, čime bi se u Humskoj izbegla drama sa reprogramom duga postojećem igračkom kadru, ali Grci ni tada nisu ispoštovali rokove. Upućeni kažu - zbog činjenice da i sami imaju finansijske probleme, duguju preko 35 miliona evra, a i gazda Evangelos Marinakis ima velike probleme sa zakonom (optužen za dilovanje narkotika).

Otuda se i nametnulo rešenje, koje bi u trenutnoj situaciji odgovaralo i jednom i drugom klubu, a koje je i u bliskoj prošlosti primenjeno na relaciji Beograd - Atina. Naime, po sličnom receptu Olimpijakos i Partizan su poslovali u slučaju Marka Jankovića. Crno-beli su prvo pozajmili vezistu na godinu, sa mogućnošću otkupa i propisanom klauzulom, ali je nekoliko meseci kasnije dogovor preinačen. Janković je postao Partizanov igrač u potpunosti, uz obavezu da deo obeštećenja od njegove dalje prodaje pripadne Ollimpijakosu. Upućeni kažu da je upravo taj dogovor i dobar odnos dva kluba bio jako bitan nekoliko meseci kasnije, prilikom transfera Đurđevića u grčki klub.

Takav vid poslovanja će, nadaju se u Humskoj, doneti i angažman Saše Zdjelara, koji ne krije da i sam ima veliku želju da ostane igrač Partizana i u budućnosti.

VIDEO: Kristijano Ronaldo oduševio sina Nemanje Matića. pogledajte moćnu poruku koju mu je poslao

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA