≫ 

Saša Ilić postio ceo post, poslednju sedmicu je bio isključivo na vodi!

Kapiten Partizana ispoštovao verske običaje, ali ostao profesionalac do kraja

  • 3

Profesionalni sport ne trpi odricanja, pogotovo kada je ishrana u pitanju, a more je primera, pozitivnih i negativnih, kako je neki vrhunski sportista promenom jelovnika krenuo u pravom ili pogrešnom smeru.

Može li profesionalni fudbaler da posti, poštujući verske običaje, da istovremeno trenira i igra takmičarske mečeve? Ako pitate živu legenu Partizana Sašu Ilića odgovor je: naravno da može!

>>> Saša Ilić otvorio dušu u vaskršnjem intervjuu: Priznao je najveću grešku karijere (VIDEO)

Iako je na pragu pete decenije života, Saša Ilić nije želeo, kako sam kaže, da se odrekne sebe, svoje vere i običaja, pa je ispoštovao ceo Časni vaskršnji post. Pritom, apsolutno nije preskakao obaveze u klubu, iako više nije u "cvetu mladosti" i takav vid odricanja sigurno je veliki napor za organizam.

Naravno, kapiten crno-belih je imao pomoć prilikom pripreme obroka i to u liku supruge Tijane i majke Stanice, ali i kuvara u Sportskom centru "Partizan-Teleoptik", koji su za Sašu i još nekoliko igrača pripremali specijalni posni meni.

Foto: FK Partizan

- Istina je, ispoštovao sam ceo Časni post, a u nedelju sam se i pričestio u Hramu Svetog Nikolaja u Borči, gde sam inače i odrastao. Nije mi bio nikakav problem da postim, jer veoma poštujem veru i običaje, a trudim se da ih prenesem i na svoju decu. Smatram da je odricanje od hrane zapravo i najmanja žrtva, jer čovek pre svega treba da se odrekne loših misli i dela. Treba uz Božiju pomoć da čini dobra dela, da bude dobar otac, suprug, brat, prijatelj, poznanik, da misli i radi pozitivno. To je po meni suština svega - rekao je Saša Ilić za Telegraf.

U periodu od 19. februara do 8. aprila, kapiten vladajućeg prvaka je bio u sastavu na svim mečevima: protiv Zemuna, Radničkig iz Niša, Rada, Čukaričkig, Radnika i Bačke u Superligi, odnosno Javora u Kupu Srbije.

I to nije sve - Ilić je poslednju sedmicu Časnog posta postio isključivo na vodi, zbog čega i stručni štab Partizana odlučio da ga poštedi napora minuloj na utakmici protiv Borca iz Čačka.

Za kapitena Partizana - kapa dole!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr.Bean..

    9. april 2018 | 17:39

    Sale je legenda i jedan od retkih koji je postovan od svih navijaca.Pravi sportista kamo lepe srece da bude jos ovakvih ljudi sa obe strane topciderskog brda,gde bi nam bio kraj .

  • Antifriz

    9. april 2018 | 18:50

    Чујте нова поколења, учуте од капитена !

  • Zigi

    9. april 2018 | 22:29

    A jel je i duhovno postio?Post nije samo odricanje od jela nego i od gresnih misli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA