≫ 

Uživam da igram za Jokana: Mitrović otvorio dušu Englezima! (VIDEO)

Popularni Mitrogol od strane brojnih trenera, označen je kao pojačanje sezone u drugom po redu engleskom fudbalskom takmičenju

  • 1
Protivničke golmane Mitrogol dovodi do ludila; Foto: Guliver/Alex Pantling/Getty Images

Golovima srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića, Fulam je došao do 2. mesta Čempionšipa i jedan je od glavnih kandidata za plasman u Premijer ligu.

>>>Laciju malo 70 miliona Junajteda i Sitija: Rimljani traže bogatstvo za Srbina! (VIDEO)

Napadač reprezentacije Srbije je u intervjuu za Skaj sport koji je dao povodom primanja nagrade za igrača meseca u Čempionšipu, istakao da je svaka sledeće utakmica najvažnija.

Nadam se da ćemo i ekipa i ja nastaviti da pružamo partije kao poslednjih sedmica. Ostalo nam je samo nekoliko utakmica do kraja sezona.

- Svaku tretiramo kao finale. Potrebno je da zadržimo mentalitet kakav nas je odlikovao tokom serije nepobedivosti i nastavimo da pritiskamo Kardif. Oba tima čekaju teške utakmice u završnici, biće interesantno - istakao je on i dodao:

Uživam u načinu igre Fulama. Dobar je to stil. Dobar je i klub, baš po mojoj meri. Generalno, dobra ekipa za bilo kog napadača. Srećan sam što sam u prilici da istrčim na teren, da dajem golove, pružim sve od sebe i pomognem momcima da stignu do cilja zacrtanog pre početka sezone.

Mitrović proslavlja gol protiv Lids; Foto: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Posle prelaska, na pozajmicu, iz Njukasla u London, bivši fudbaler Partizana igra kao preporođen, a glavne zasluge idu treneru Slaviši Jokanoviću.

- Bio je sjajan igrač, a sad je jedan od najboljih srpskih trenera. Možda nekom deluje kao 'težak čovek', zapravo je džentlmen, stvarno dobra osoba. Pričali smo nekoliko puta, da bi nam se na kraju putevi ukrstili. Srećan sam. Uživam da radim s njim, da igram za njega.

VIDEO: Prvi trening reprezentacije Srbije posle oduzimanja trake Banetu Ivanoviću

-On i Fulam su mi sve vreme verovali. U tome je stvar. Vratio mi je samopouzdanje. Lakše je da igrate kad osetite da podršku trenera. Imam je ovde. Znam da veruje u mene, znam šta traži od mene. Moj posao je da mu to vratim na najbolji mogući način. Nadam se da ću nastaviti kao dosad.

U prva tri meseca ove 2018. godine, Mitrović je na 13 utakmica postigao 9 golova, dva više nego za godinu ipo dana u Njukaslu.

- Nikad neću reći da sam se pokajao što sam otišao u Njukasl. Jedino žalim što nisam igrao koliko sam mogao, možda bih onda dao više golova. Dosta stvari sam planirao da uradim na Sent Džejms parku, a nisam. Zato žalim, međutim, uživao sam dok sam bio tamo. Uostalom, još sam pod ugovorom s Njukalsom, videćemo šta će se desiti.

Srpski fudbaler pun je samopouzdanja; Foto: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Iz svega navedenog, mladi fudbaler spada u grupu igrača koji su "na ceni" pa je nepoznato u kojem će klubu nastaviti karijeru.

- U ovom trenutku sam 100 odsto posvećen Fulamu i predstojećim utakmicama. Nadam se da ćemo izboriti plasman u Premijer ligu, posle toga idem na Prvenstvo sveta u Rusiju, kasnije na odmor i onda ćemo videti šta dalje. Zasad sam celom svojiom glaovm u Fulamu. Želim ovom predivnom klubu da uzvratim poverenje koje sam dobio. Daću sve od sebe da uđemo u Premijer ligu.

Za temperamentnog fudbalera mnogi treneri nisu uspevali da "pronađu lek". Ipak, to nije bio slučaj sa Jokanovićem.

- Jokan mi je samo rekao: misli svojom glavom i budu miran. Govori mi da ostanem fokusiran, da ne rasipam energiju. Borac sam. Želim da pobedim svaki put kad izađem na teren. To je moj način igre. Tako se ponašem ceo život. Tako vidim fudbal. Pobednik sam, zato pokušavam sve što je u mojoj moći da bih pobedio.

navijači u Srbiji od Mitrovića očekuju dobre partije i na Mundijalu; Foto: Vladimir Milovanović

- Pravio sam smešne greške, trudio se da iz njih učim. Nije uvek moguće kanalisati bes, ostati koncentrisan na tim i posao, davati ili nameštati golove, stvarati prostor saigračima. Za sve to mi je potrebna strast, ali sam naučio da je kontrolišem.

Da podsetimo, Mitrović i Fulam sledeći meč igraju u subotu od 18.30 časova, kada u 43. kolu Čempionšipa dočekuju Brentford.

VIDEO: Ronaldova poruka sinu Nemanje Matića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA