≫ 

Ovo je Partizanova lista za odstrel: Crno-beli žele da se reše trojice fudbalera!

Crno-beli u velikom problemu zbog visokih primanja pojedinih fudbalera

  • 19

Reorganizacija posrnolog igračkog kadra Partizana biće u narednom prelaznom roku temeljena, pre svega - rasterećenjem klupske kase, koje je sa druge strane usko vezano i za podizanje kvalieta tima.

Pomenute dve stavke će biti vodilja čelnicima kluba, koji prvenstveno planiraju da se oslobode igrača sa najvećim ugovorima, a onda da za zarađeni ili, bolje rečeno, ušteđeni novac obezbede sportskom sektoru tim sposoban da iznese i evropske kvalifikacije i narednu sezonu.

>>> Portugalski vezista na meti Partizana (VIDEO)

Pored trenera Miroslava Đukića, čiji ugovor nije zanemarljiv za srpske prilike (420.000 evra godišnje, plus bonusi), crno-beli će gledati da se otarase bar dva od tri igrača sa najvećim primanjima i tako otvore prostor za bolji manevar tokom “pijace”, ali i lakše funkcionisanje kluba.

SUMA, MITROVIĆ I BAMBI - KO ĆE NAPUSTITI PARTIZAN?

Sejduba Suma na meču protiv Viktorije Foto: Marko Jovanović

Kako je Telegraf.rs već pisao, prvi na “listi za odstrel” je Sejduba Suma, koji ne samo što na terenu nije opravdao ogroman novac uložen za obeštećenje, već i na mesečnom nivou opterećuje klub platom od 46.000 evra (550.000 godišnje, plus bonusi). Otuda je svim agentima, koji posluju sa crno-belima, poručemo iz Humske da “donesu” ponudu za Gvinejca, kako bi se spasao bar deo uloženih sredstava.

Drugi fudbaler sa kojim će Partizan narednog leta pokušati da “poravna račune” i rastane se prijateljski i bez posledica je – Milan Mittrović. Defanzivac je u Humsku stigao krajem leta i to kao slobodan igrač na tržištu, potpisao trogodišnji ugovor, samim tim imao olakšicu prilikom ugovaranja sopstvenih uslova.

Na mesečnom nivou Mitrović košta crno-bele 25.000 evra, što je 300.000 evra godišnje, uz, naravno, dodate bonuse! Kako je tokom sezone klub promenio kurs i odlučio da ulaže u mladog Svetozara Markovića, ne bi li na njemu u perspektivi i zaradio, Mitrović je pao u drugi plan i tu će, sva je prilika i ostati, dok ne dođe do razlaza.

Milan Mitrović na meču protiv Viktorije Foto: Marko Jovanović

Treće, najzvučnije i najplaćenije ime sa kojim je rastanak izvestan je – Zoran Bambi Tošić. Vezista zaradjuje oko 60.000 evra mesečno u Partizanu, ima niz klauzula sa bonusima u ugovoru, kao i onu da je slobodan kada god iskrsne neka ponuda (zimus imao ponudu iz SAD od Veljka Paunovića). Istini za volju, Tošić je jako tolerantan prema crno-belima, nedavno je potpisao reprogram zarad evropske licence, odlažući naplatu duga od čak 550.000 evra.

Čini se da su u Humskoj upravo tada i shvatili da su se “zaigrali” klupskom kasom i da je zaokret u poslovanju neizostavan. Postoji i “mala caka” u razmišljaju, u vezi sa Tošićem, a radi se o tome da nije nužno da napusti crno-bele, ukoliko Suma i Mitrović pre njega pronađu angažmane. U slučaju da bar jedan od njih, pre svega Suma, ipak ostane i nastavi da “pritiska kasu”, rastanak sa Tošićem je neminovan.

KAKO JE DO SVEGA OVOGA DOŠLO?

Partizan je zapravo upao u začarani krug između želja i mogućnosti prošlog leta, kada je neplanirano prvo ostao bez trenera, pošto je Marko Nikolić “digao sidro” i otišao u mađarski Videoton.

Miroslav Đukić na večitom derbiju Foto: A. Nalbantjan

Angažovanje novog - Đukića - je imalo svoju cenu. Transfer Nikole Milenkovića (5.100.000) u Fiorentinu je već bio dogovoren pre kraja sezone, a onda je, usled silnih problema sa disciplinom, odlučeno i da Leonardo da Silva Souza bude prodat u Saudijsku Arabiju (4.000.000).

Ozbiljan priliv novca od transfera na početku leta je “oplemenjen” zaradom u evropskim kvalifikacijama, zatim i plasmanom u grupe, da bi u smiraju leta odlazak Uroša Đurđevića u Olimpijakos (2.500.000) stvorio možda i lažnu sliku o finansisjkim mogućnostima.

Dosta se i ulagalo (autobus, kapije, kamere, veštački tereni), ali su transferi Sume, Tošića, Mitrovića, pa i obnovljena plata golmana Vladimira Stojkovića (400.000 evra) tokom ove sezone počeli da “zaustavljaju kiseonik” i parališu klub.

Hitne korekcije poslovanja su jednostavno neophodne da se ponovo ne bi vratilo vreme Dragana Đurića, kada se za čarter let na međunarodne mečeve “žicalo” po 1.000 evra među članovima Upravnog odbora i Skupštine.

VIDEO Partizan ima probleme i na klupi i na tribinama:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navijac

    20. april 2018 | 11:20

    Nisam nigde video da pise koliko "zaradjuju" Vucela, Vazura, Ivica, Tole i ostala nekorisna bratija, i da li ce u tom sektoru biti odlazaka i kresanja plata.

  • matori

    20. april 2018 | 14:42

    Trojica koja moraju da lete pre svih su : Vučela, Vazura i Ilijev, tek tada može da se priča o oporavku

  • Banderas

    20. april 2018 | 11:22

    46.000€ mesecno? Pa kako nije sramota ljude da se tako razbacuju parama...4000€ mesecno je za nase uslove basnoslovno i opet za mnoge od nas imaginarna cifra..a kamoli ovo..SRAMOTA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA