Evrolicenca za pet superligaša! (VIDEO)

Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Napredak i Voždovac mogu u Evropu

  • 1
komisija je rekla svoje; Foto: Telegraf, Wikipedia

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Super ligi za sezonu 2018/2019 i dodelila evrolicence.

>>>Najvažnija vest za Partizan ove nedelje: Pobeda koju je malo ko očekivao!

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma.

Komisija je konstatovala da je pristiglo ukupno devet prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i jedna prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Super ligi.

VIDEO: Selektor Mladen Krstajić: Kolarov kapiten, Matić zamenik kapitena

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički d.o.o., FK Napredak i FK Voždovac koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju.

Ova licenca podrazumeva da napred navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u sezoni 2018/2019, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata. Licencu za takmičenje u Super ligi za sezonu 2018/2019 dobili su FK Javor-Matis i FK Metalac.

Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za sezonu 2018/2019, kako u takmičenjima u organizaciji UEFA tako i za takmičenje u Super ligi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • curcija

    20. april 2018 | 19:29

    Vojvodina ,Spartak?Vosa igra uspesno evropu godinama u nazad,ko u fss-u pokusava Fk Vojvodinu treci klub u Srbiji da zbaci sa vrha fubala u Srbiji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA