≫ 

Junajted je u finalu FA Kupa: Matić i ekipa preokrenuli protiv Totenhema (VIDEO) (FOTO)

Murinjov tim, golovima Sančeza i Erere, poništio vođstvo koje je "pevcima" doneo Dele Ali, u drugom polufinalu Čelsi u nedelju igra sa Sautemptonom

  • 0

Nije mogla Premijer liga, nije se moglo ni kroz Ligu šampiona bolje od osmine finala, ali je FA Kup trofej na pobedu daleko od fudbalera Mančester junajteda.

"Crveni đavoli" pobedili su Totenhem 2:1 u polufinalu najastrijeg takmičenja na svetu, i to posle preokreta, golovima Alekssisa Sančesa u 24. minutu i Andera Ererer u 62.

"Pevci" nisu mogli više od gola Dele Alija u 11. minutu, ponovo su ostali bez finala i prilike da se bore za neki trofej kojih nema previše u vitrinama londonskog kluba: poslednji je bio Liga Kup daleke 2008. godine.

Osmi i poslednji put Totenhem je osvojio FA Kup 1991. godine.

Mančester je 12 puta osvajao takmičenje, poslednji put u sezoni 2015/2016.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Utakmica je za Poketinov tim krenula u dobrom smeru kada je Dele Ali, na savršenu asistenciju Eriksena sa desne strane, rutinirano sačekao u petercu i savladao De Heu, za delirijum navijača "pevaca".

Ima nešto kod Totenhema što ih uvek ukoči na putu do trofeja, ekipa sastavljena od igrača top klase jednostavno nema pobednički nerv, nema ga ni Poketino, pa će "pevci" do daljeg nositi etiketu najvećih "luzera" engleskog fudbala.

Ali, zato ih pregršt u svojoj kolekciji ima Murinjo.

Mnogima je bilo jasno da trofejni Portugalac ide ka pobedi kada je Aleksis Sančes savršeno odmerenim udarcem glavom savladao Vorma i svom timu doneo egal, ali i psihološku prevagu naspram rivala.

U nastavku, Junajted je "murinjovski" postavio taktiku, čekala se prava prilika da se rival obori još jednim udarcem, a ona je stigla u 62. minutu, kada je Erera natrčao iz drugog plana i udarcem prvim dodirom smestio loptu iza leđa Vorma.

Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA