≫ 

Muk u Milanu! Imamo senzaciju sezone u Seriji A, Srbin je deo istorije Beneventa! (VIDEO)

Benevento ove sezone uzeo četiri boda slavnom klubu, na "San Siru" pobedio prvi put ikada u Seriji A

  • 3

Možda će se vratiti u Seriju B posle jedine sezone u kojoj su igrali u elitnom rangu, možda ćemo još dugo čekati da se vrate i nedostajaće nam, ali znamo kome neće - ekipi Milana.

Poslednjeplasirani tim lige je prvi bod ikada u Seriji A osvojio upravo protiv "rosonera" u prvom delu sezone (2:2), a najveću pobedu u istoriji kluba, i jedinu ove sezone u gostima, popularne Veštice su upisale, verovali ili ne - protiv Milana!

Gosti su bacili navijače slavnog kluba u nevericu pobedom od 1:0 u subotu uveče na mestu gde su nekada padali najveći veropski klubovi, a danas to izgleda ovako.

- Jasno je da je tim u silaznoj putanji, kada igrate bez duše i bez srca onda vas ovako osramote - bile su prve reči trenera Milana Đenara Gatuza posle bruke pred svojim navijačima.

Preuzeo je odgovornost Rino za neprijatnost prve vrste koja je šokirala navijače.

- Ja sam prvi odgovoran za ovo, ali kada budemo analizirali utakmicu, odgovornost se sigurno da se podeli. Kada igrate protiv ekipe kao što je Benevento, koja je poslednja, ali igra dobar fudbal, onda ne smete da igrate bez srca, bez žara. Nije važno da li smo igrali sa jednim, dva ili tri špica, jer nismo bili mentalno spremni da uradimo bilo šta. Praktično im nismo naudili.

Strelac gola koji će zlatnim slovima biti ispisan u istoriji kluba bio je Pjetro Jemelo, koji je izbegao ofsajd zamku i onda savladao Donarumu na isteku pola sata igre.

Pobeda Beneventa dobija na još većem značaju jer je sačuvana sa igračem manje posle isključenja Diabatea, koji je ušao sa klupe u 62. minutu umesto strelca jedinog gola, a onda zbog dva žuta kartona morao nazad na klupu u 80.

Uprkos igaču manje, gosti su se junački skupili i odbranili, ostvarivši najznačajniju i najslavniju pobedu u istoriji kojoj je doprineo i srpski internacionalac Filip Đuričić koji je proveo sve vreme na terenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA