Partizan gubi mesto nosioca? Evo za koje klubove u Evropi bi crno-beli trebalo da navijaju!

Aktuelni šampion će biti nosilac u prva tri kola, ali u onom poslednjem filteru neće sve zavisiti od njega

  • 15

Fudbaleri Partizana su se pobedom nad Čukaričkim približili „overi“ plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope (priznaćete da je titula izgubljena).

Ukoliko to uskoro i teoretski potvrde, a to mogu u ovom trenutku učiniti i preko plasmana u Superligi, kao i preko osvajanja Kupa Srbije, crno-beli će u svakom slučaju morati da prođu kroz čitav kvalifikacioni „filter“ koji obuhvata čak četri kola kvalifikacija.

Partizan će u tim kvalifikacijama imati u prva tri kola zagarantovanu poziciju nosioca u žrebu, samim tim i na papiru lakše protivnike.

Ono što je u ovom trenutku još uvek neizvesno je da li će Partizan, ukoliko dođe do žreba za plej-of (4. kolo kvalifikacija), imati poziciju nosioca u žrebu i u tom poslednjem „filteru“, u kojem će se od narednog leta prvi put naći samo 26 ekipa.

Fudbaleri Partizana na meču sa Čukaričkim Foto: fkcukaricki.com

Crno-beli su ovog trenutka „ispod crte“, kao 19. od 26 ekipa, ali naravno da trenutna projekcija nije konačna. Iz prostog razloga što su nacionalne lige širom Evrope u toku i u najvećem broju zemalja je delimično ili čak potpuno neizvestan rasplet oko raspodele „evropskih viza“.

>>> Partizan dao neregularan gol Čuki, sudija se izvinjavao Lalatoviću posle meča (VIDEO)

Navijači Partizana svakako do kraja sezone treba da drže palčeve ekipama kao što su Steaua (trenutno 1. u Rumuniji), Legija (2. u Poljskoj), Apoel (2. na Kipru) ili Maribor (2. u Sloveniji). Sve ove ekipe imaju jači koeficijent od crno-belih, a osvajanjem titule bi „pobegle“ iz kvalifikacija za Ligu Evrope, pa bi Partizan napredovao na listi učesnika tih istih kvalifikacija.

Evo kako trenutno izgleda tabela sa koeficjentima Foto: Printskrin

I to zbog toga što ozbiljni rivali tih ekipa u borbi za titulu (Kluž u Rumuniji, Apolon na Kipru, Leh i Jaglonija u Poljskoj, a Olimpija u Sloveniji) sve do jedne imaju slabiji evropski koeficijent od Partizana. Sem toga, neke ekipe sa jakim koeficijentima, poput – na primer - Sevilje (Španija), Kopenhagena (Danska), Trabzonspora (Turska), a ima ih još nekoliko – sve one se trenutno nalaze na „žiletu“ kada je u pitanju njihov plasman u Evropu i njihov neuspeh u toj borbi bi takođe pogodovao crno-belima.

>>> Ne pišite mi glupe komentare! Suma razbesneo Grobare fotkom, a još više porukom kojom je odgovorio na uvrede (FOTO)

Na kraju još jedna bitna napomena vezana za UEFA - kalendar: prvi put će se žreb za plej-of obaviti i pre odigravanja prvih utakmica 3. kola. A, pre toga žreb za 3. kolo i pre odigravanja prvih mečeva 2. kola, što znači da ekipe više ne mogu profitirati na listi od ispadanja nekog favorita sa jačim koeficijentom u prethodnim kolima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mickey

    23. april 2018 | 15:59

    Navijali su i za Buducnost protiv Zvezde pa su izgubili mesto u Evro kupu.

  • Milos FKCZV

    23. april 2018 | 14:29

    Leh ce biti sampion u Poljskoj, najozbiljna su ekipa tamo, pritom igraju bolji fudbal od Legije koja je u kanalu teskom, smenili su trenera pre 7 dana, sad ih vodi njegov pomocnik. U nedelju igraju Apoel i Apolon, ako Apolon ne izgubi, verovatno ce biti sampion. U Sloveniji ce biti cupavo, Olimpija do pre 7 dana igrala najbolji fudbal u ligi, ali su izgleda upali u ozbiljnu krizu, imali su +10 a sad imaju +3. Suma sumarum, ovakvi rezultati idu Zvezdi na ruku, pogotovo sto je AEK uzeo titulu.

  • Partizan pa Bog

    23. april 2018 | 13:45

    Prvo sledi reforma u klubu pocev od uprave pa do igrackog kadra , ovakvom igrom nemozemo pobediti nikog , ostavku mora podneti ceo UO ovakvom igrom nemozemo pobediti ni seoski tim a kamoli nekog iz evrope , ostake gospodo ostavke nije Partizan vasa privatna prcija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA