≫ 

Liga šampiona, 1/2 finale: Real "bez" Ronalda pokazao moć u Minhenu! (FOTO)

Šampion Evrope preokrenuo na "Alianc Areni" bez konkretnog učinka prve zvezde

  • 10

Miriše na finale Liverpul-Real...

Liverpul skoro da je završio posao sa Romom u prvom polufinalu, a Real je posle prvih 90 minuta dvomeča sa Bajernom bliži kijevskom finalu od Nemaca.

Bajern je vodio, napadao, stvarao šanse, igrao sa ludačkom energijom, ali i promašivao, grešio, Madriđani sve to kaznili i nose kući pobedu 2:1 koja ih je dovela na prag trećeg uzastopnog finala elitnog takmičenja.

Džošua Kimih je krunisao inicijativu Bavaraca u 27. minutu, Navas je poskidao brojne šuteve igrača Bajerna, a Marselo i Asensio režirali preokret i trijumf za miran revanš u Madridu.

Real je pokazao da ne zavisi uvek od raspoloženja najboljeg igrača Kristijana Ronalda, koji je odigrao za zaborav, ali su zato njegovi saigrači odradili glavni deo posla ovoga puta.

Peh za pehom doživeli su igrači Jupa Hajnkesa u sredu uveče, iskusni trener je do 33. minuta već izvršio dve prinudne izmene zbog povreda Robena (izašao već u 7. minutu) i Boatenga, koje su zamenili Alkantara i Sule.

Sigurno je da su to bili trenuci koji su poremetili Hajnkesovu koncepciju, ali i pored problema Bajern je imao sve u prvih pola sata: i igru, i energiju, i dominaciju, i vođstvo preko Kimiha koji je istrčao kontru i prevario Navasa u jeku najveće inicijative Bavaraca.

Boateng je ranije završio meč zbog povrede Foto: AP/Tanjug
DŽošua Kimih je bacio Bavarce u delirijum golom u 27. minutu Foto: AP/Tanjug
Navijači Bajerna slave gol Kimiha Foto: AP/Tanjug
Ronaldo ovoga puta bio daleko van svog uobičajenog nivoa Foto: AP/Tanjug
Riberi je bio najopasniji igrač Bajerna protiv Reala Foto: AP/Tanjug

Žaliće Bajern zbog promašenih šansi u prvom poluvremenu, bilo ih je nekoliko, kada je Real bio "na konopcima", ali se volšebno vratio u život preko Marsela i njegovog hica u srce navijača nemačkog giganta.

Raspalio je Brazilac po lopti van kaznenog, nepsremni su bili defanzivci Bajerna uljuljkani vođstvom i činjenicom da će uskoro na pauzu - kao grom ih je pogodio gol Madriđana koji je prepolovio energiju sa kojom su do tada nastupali Nemci.

U poluvremenu, Zidan je bio čovek oidluke - ostavio je na klupi Iska, a uveo Asensija, a Bajern je, psoel Marsela, "pokopao" još jedan Brazilac.

Rafinja je u 57. minutu početnički kiksnuo, u jeku napada svog tima predao je loptu Asensiju, a ovaj, uz Lukasa Vaskeza, izveo kontru "2 na 1" iz udžbenika: Asensio se dao u trk, čekao pas saigrača koji je stigao u idealnom trenutku, a onda sa mnogo rutine savladao Ulriha - 1:2!

Preokret je paralisao Bavarce koji više nisu imali izbora nego da sa mnogo rizika krenu u juriš da makar dođu do egala. Imali su igrači nemačkog tima šanse, Navas je dva puta čitao šuteve Riberija, Levandovski je pred kraj savladao Kostarikanca, ali lopta nije otišla tamo gde je zamislio....

Real je u samom finišu uspeo da se sačuva, zadrži vođstvo koje mu je širom otvorilo vrata velikog finala Lige šampiona - trećeg zaredom!

BAJERN - REAL MADRID 1:2

(Kimih 27 - Marselo 44, Asensio 57)

Navas je briljirao na golu Reala Foto: AP/Tanjug

 

Sjajni Marselo poveo je preokret u Minhenu Foto: AP/Tanjug

Dva majstora fudbala: Ronaldo i Rodrigez Foto: AP/Tanjug
Roben je već u 7. minutu morao napolje zbog povrede Foto: AP/Tanjug
Roben izlazi sa terena zbog povrede Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA