≫ 

Srce nas je zabolelo tokom Inijestine oproštajne konferencije u Barsi: Suze same teku, plakali svi u sali (VIDEO)

Legenda Barse zvanično je najavila da mu je ovo poslednja sezona na Kamp Nou

  • 6
Emotivna oproštajna konferencija Andresa Inijeste; Foto: AP/Tanjug
Bilo je i suza na oproštaju; Foto: AP/Tanjug
Teško je bilo na oproštaju; Foto: AP/Tanjug

Došao je dan kada je jedna od ikona Barselone morala da se oprosti od kluba. Veliki Andres Inijesta održao je emotivnu konferenciju za novinare tokom koje je sa suzama u očima objavio zvanično da će posle 22 godine u klubu, od čega 16 kao član prvog tima, napustiti klub sa Nou Kampa.

>>> Transfer težak u hektolitrima: Inijesta ide u Kinu i nosi 2 miliona flaša vina! (VIDEO)

- Odlučio sam da je ovo moja poslednja sezona ovde, bila je to veoma teška odluka. Posle 22 godine ovde, znam šta znači biti igrač Barselone, za mene najbojeg kluba na svetu, znam šta zahteva igranje ovde iz godine u godinu, šta znači biti kapiten kluba. Iskren sam sa sobom i sa klubom, ovde se završava moj period u Barseloni. Da sam zamišljao kako bih završio karijeru ovde, to bi bilo ovako - da se osećam korisnim, važnim i s titulama.

Foto: Tanjug/AP

- Ne bih oprostio sebi za celog života da dovodim klub u nezgodnu situaciju, jer znam da po zakonu života dolazi sve teže i teže. To zaslužujemo i ja i klub.

- Želim da se zahvalim klubu i La Masiji za sve što su mi dali tokom 22 godine ovde, svim kolegama, trenerima, koji su me svakodnevno činili boljim, svim navijačima koji su mi dali ljubav...

- Pre 22 godine smo ušli u kola i došli ovde, a danas stojim ovde sa osobom koja je najlepša stvar u mom životu - mojom suprugom koja me svakodnevno čini srećnom i koja mi je dala tri blaga koji su najvažnija stvar od svega - emotivno se obratio Inijesta nakon čega je dobio ovacije svih u sali.

On nije mogao da zadrži suze, ali ni mnogi koji su to slušali, uključujući i fudbalere i čelnike Barselone.

Pogledajte celu konferenciju Andresa Inijeste

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mbbape

    27. april 2018 | 15:17

    Veliki sam fan Real Madrida ali za ovog coveka i majstora fudbala kapa dole,ziv bio legendo.

  • Lazar

    27. april 2018 | 15:54

    Legendo, sve najlepse ti zelim i hvala za sve sto si uradio u Barseloni. Steta sto odlazi, u ovim godinama bolji je od 90% fudbalera mladjih

  • Nenad

    27. april 2018 | 17:44

    A gde je Messi???Inijesta-majstor nad majstorima.....Karijera bez mrlje,a o igračkim karakteristikama,izlišno je i pričati....Igracina jednom!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA