Emeri i PSŽ - kraj priče! Stiže Nemac da vodi "svece" na krov Evrope

Bask odlazi iz Pariza posle dve sezone

  • 0

Dvogodišnji mandat Unaja Emerija na klupi Pari Sen Žermena približio se kraju, klub nije produžio ugovor sa Baskom i oni se razilaze na kraju sezone.

Emeri nije uspeo ono što nisu ni njegovi prethodnici, trofej u Ligi šampiona ostaće i dalje samo san za arapske gazde, a ono što se, sem toga, zamera Emeriju je činjenica da je za dve godine uzeo "samo" jednu titulu u Ligi 1 koja se, sa budžetom sa kojim raspolaže klub, jednostavno podrazumeva uvek.

Emeri se na jednom od prethodnih treninga oprostio od saigrača, tačnije saopštio im je da neće produžiti saradnju sa klubom koji će potražiti drugo rešenje, a kako stvari stoje, blizu je da ga nađe.

Prema navodima brojnih medija, prvi kandidat da nasledi Emerija je Nemac Tomas Tuhel, trenutno bez posla, ali sa respektabilnim pedigreom koji je izgradio kao trener Borusije iz Dortmunda.

- Rekao sam igračima da idem, hvala predsedniku Naseru El-Kelafiju, sportskom direktoru Anteru Enrikeu, navijačima i svim igračima za ove dve sezone - rekao je Emeri.

PSŽ je pobedom nad prošlosezonskim prvakom Monakom od 7:1 obezbedio petu titulu u poslednjih šest godina.

Trofejni trener, koji je sa Seviljom tri puta osvajao Ligu Evrope, karijeru bi mogao da nastavi u Real Sosijedadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA