≫ 

Ponosna Roma u ludom meču ispratila Liverpul u finale Lige šampiona (FOTO)

Rimljani, uz činjenicu da su oštećeni za jedanaesterac, pobedili 4:2, ali Englezi idu u veliko finale

  • 12

Liverpul i Real Madrid odlučiće 26. maja u Kijevu o tome ko će biti novi osvajač Lige šampiona: Madriđani 13. ili "Redsi" šesti put.

Bilo je mnogo onih koji su zarad zadovoljenja fudbalskih apetita priželjkivali novo čudo u Rimu, no ono se nije desilo u sredu uveče u Večnom gradu, a nije da nije bilo blizu...

>>> Liverpulovi navijači provociraju, ako krenu Romanisti goreće Rim (VIDEO) (FOTO)

Nije bilo dileme na krcatom "Olimpiku" u revanšu polufinala između Rome i Liverpula, iako krajnji rezultat ne upućuje na takvu konstataciju, gosti su izborili poraz koji nije poremetio njihov put do finala, 4:2, ukupnim rezultatom 7:6 zakazali sudar sa "Kraljevskim klubom".

>>> Smehotresnim autogolom Milner podigao Olimpiko na noge! (VIDEO)

Strelci za goste bili su Mane u 9, Vajnaldum u 25, za Romu Milner (autogol), Džeko u 52. i Naingolan u 86. i 92. minutu iz penala.

Roma - Liverpul 4:2

(Milner 15.ag, Džeko 52, Naingolan 86, 90+3.p - Mane 9, Vajnaldum 25)

ROMA: Alison - Florenci, Manolas, Facio, Kolarov - Pelegrini (od 53. Under), De Rosi (od 69. Gonalon), Naingolan - Šik, El Šaravi (od 75. Antonući), Džeko.

LIVERPUL: Karijus - Aleksander-Arnold (od 92. Klajn), Lovren, Van Dajk, Robertson - Vajnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino (od 87. Solanke), Mane (od 83. Klavan)

Kolarov stiže da "pokrije" najveću opasnost u liku Mohameda Salaha Foto: AP/Tanjug
Milner u sendviču između El Šaravija i Pelegrinija Foto: AP/Tanjug

Da Naingolan nije u 9. minutu žestoko "uprskao stvar" kada je izveo glupost i otvorio kontru koja je rezultovala golom za 0:1 (Mane, lagana egzekucija), možda bi ova dva njegova gola na kraju bila presudna za krajnji ishod dvomeča, za plasman u veliko finale.

Važno je reći da je Roma oštećena za penal "čist kao suza" kada je Aleksander-Arnold rukama odbranio El Šaravijev udarac i sprečio siguran gol pri rezultatu 2:2 u 62. minutu.

Ko zna šta bi bilo da je tada Vučica povela, jer bio je to period najveće inicijative igrača Euzebija Di Frančeska koji su čitavo drugo poluvreme odigrali "za desetku", hrabro, napadački, nisu posustajali nijednog trenutka.

>>> Ovako je Roma oštećena za penal vredan finala Lige šampiona! (VIDEO)

Liverpul je, ruku na srce, profitirao na dva kiksa odbrane protivnika, prvo Naingolana, a u 25. minutu i Džeka koji je "spojio" Vajnalduma sa golom, a ovaj matirao Alisona za velikih 2:1 u tom trenutku računajući i rezultat iz prve utakmice.

Nisu se gosti "pretrgli" u nastavku, igrali su bez previše rizika napred koncentrišući sve snage i svu energiju na odbranu svog gola u čemu su samo delimično uspeli samo, a delom ih je spasio slovenački arbitar Skomina kada je, već rekosmo, prevideo igranje rukom Arnolda.

Džeko postiže drugi gol za Romu Foto: Tanjug/Ap
Edin Džeko i Dejan Lovren u duelu Foto: Tanjug/Ap
Žoržinjo Vajnaldum, strelac drugog gola za Liverpul Foto: Tanjug/Ap

Svaka čast igračima rimskog tima na predanosti, upornosti, želji, istrajnosti da ne odustanu nijednog trenutka u poteri za minusom koji je bilo teško istopiti, zato su i nagrađeni ovacijama navijača, zato i zaslužuju dubok naklon fudbalskog sveta.

Što bi rekli mnogi naši treneri, "momci su pokazali karakter".

Rimljane je od sanjanog finala ipak odvojio prvi meč u kojem su bili nadigrani, ali na sve postignuto ove sezone mogu biti i te kako ponosni, naročito na činjenicu da su Barselonu "tukli" 3:0, Liverpul 4:2 na svom terenu. To je definitivno put koji treba da slede.

Liverpul je stigao do svog osmog finala Lige/Kupa šampiona, rival Klopovim timu biće neprikosnoveni vladar fudbala na Starom kontinentu, madridski Real, a 46 golova koje su Salah i družina dali do sada u elitnom takmičenju, što je apsolutni rekord, obećavaju, uz Realov potencijal, potpuni spektakl u Kijevu za dvadesetak dana. 

Sadio Mane matira Alisona Foto: Tanjug/Ap
Bakljada navijača Liverpula Foto: Tanjug/Ap
Zastava posvećena povređenom navijaču Liverpula Šonu Koksu Foto: Tanjug/Ap

Pogledajte kako su navijači Rome dočekali svoj tim pred stadionom.

Fešta pred "Olimpikom", navijači Rome pozdravljaju autobus sa igračima Foto: Tanjug/Ap
Zastave su okačene, grla su spremna: Navijači Liverpula stigli na "Olimpiko" Foto: AP/Tanjug
Krenulo je nadglašavanje sa drugom stranom Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    2. maj 2018 | 22:42

    Ne mogu da vjerujem da u dva polufinala vidimo amatersko suđenje.

  • Ja...RS

    2. maj 2018 | 22:27

    Da je sudija posteno sudio gledali bi potpuno drugaciji zavrsetak utakmice.

  • ...

    2. maj 2018 | 22:15

    Roma je ostecena za dva penala za sada..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA