≫ 

Anderleht sipa milione u Partizan: Belgijanci što pre žele defanzivca crno-belih!

Na meti belgijskog kluba je mladi Marković

  • 19
FK Crvena zvezda - FK Partizan, 157. Večiti derbi Foto: A. Nalbantjan

Partizan u svojim redovima ima redak fudbalski biser – Svetozara Markovića, i prosto nije ni čudo što se iz dana u dan povećeva broj klubova iz Evrope, koji se raspituju o statusu defanzivca crno-belih.

Poslednji u nizu je - Anderleht! Naime, belgijski klub intenzivno prati vunderkinda kluba iz Humske i pokušaće da pobedi žestoku konkurenciju iz Engleske, Italije, pa i Belgije u trci za njegov potpis. Pod uslovom, naravno, da iz Humske odluče da prodaju Markovića u predstojećem prelaznom roku.

Javna je tajna da Mančester junajted pomno prati razvoj i igre Svetozara Markovića, a tim povodom je i nekoliko lokalnih, mančesterskih medija i minule sedmice pisalo o tome. Isticali su da je Marković sve vreme na oku skauta “crvenih đavola, kao i da je zvanični izaslanik tima sa “Old Traforda” , za ovaj deo Evrope – Budimir Vujačić već obavestio Partizan o praćenju supertalentovanog defanzivca.

Svetozar Marković Foto: Partizan.rs

I ne bi bilo prvi puta da engleski velikan i crno-beli sarađuju, jer su poslovali u prošlosti prilikom transfera Adema Ljajića i Zorana Bambija Tošića, gde je takođe Vujačić odigrao ključnu ulogu.

Međutim, i skaut Anderlehta, inače dobro poznat crno-belima, ima visoko mišljenje o Markoviću. Radi se o Goranu Lovreu, nekadašnjem polazniku Omladinske škole iz Humske, koji u ime belgijskog velikana vodi računa o ponudi kvalitetnih igrača na srpskom tržištu.

Na nekoliko mečeva izaslanici kluba iz Brisela su posmatrali Markovića i imaju veoma visoko mišenje o njemu, ali će, ukoliko budu želeli da ga angažuju, morati da pobede konkurenciju. Partizan i Anderleht su takođe uspešno sarađivali u bliskoj prošlosti (Aleksandar Mitrović) i nije isključeno da saradnje bude ponovo uskoro.

Aleksandar Mitrović iz vremena dok je nosio dres Partizana Foto: MN Press

Pojedini mediji u Belgiji čak pišu da Anderleht u svojoj zemlji ima konkurenciju u slučaju Markovića, pošto je i Klub Briž “targetirao” mladog igrača.

Naravno, sve zavisi od stava crno-belih kada je prodaja fudbalera u pitanju, u ovom slučaju Markovića, koji je tek ovog proleća počeo da igra u kontinuitetu.

Partizanu će sigurno biti potreban novac, jer finansijska situacija nije sjajna, a postojeći igrački kadar, ne računajući pomenutog Markovića i Arnina Đerleka kao velike potencijale, definitivno ne obećava veliku zaradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan KV

    3. maj 2018 | 14:06

    Kako nema para,kada je Partizan prošle godine oprihodovao 22mil,a kupio Uroševića,Miletića i Ivanovića!?I do kada će prodavati golobrade mladiće,bez ikakve strategije!

  • Pop

    3. maj 2018 | 12:31

    Da mogu i Boga bi prodali.

  • PFC

    3. maj 2018 | 11:48

    Decko odigrao 10 utakmica u ocajnoj srpskoj Ligi i odmah ga trazi pola Evrope! Cak sta vise, na tim utakmicama su golovi padali upravo preko njega, ali kao mlad je pa mu se ne sme prigovarati. Jos jedan spin uprave, koja zeli da izbegne odgovornost za ocajnu polusezonu. Za Milenkovica se iz aviona videlo da je talenat, a ovaj tatin sin iz Bijeljine tesko da bi u tamosnjem Radniku bio standardan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA