LEGENDO, IZDRŽI! Aleks Ferguson je u komi posle operacije, porodica nije sigurna da će preživeti (FOTO)

Svi se mole za legendarnog trenera Mančester junajteda, koji je u subotu doživeo moždani udar

  • 10

Čitav fudbalski svet moli se za Ser Aleksa Fergusona, koji je u subotu doživeo moždani udar sa izlivom krvi na mozak. Legendarni trener Mančester junajteda imao je hitnu operaciju, a mediji otkrivaju da je stanje 76-godišnjeg Škota veoma ozbiljno.

Iako je Mančester junajted obavestio fanove da je operacija prošla dobro, ali da će Ser Aleks ostati na intenzivnoj nezi kako bi se potpuno oporavio, svi mediji na Ostrvu pišu da se on bori za život i da je stanje veoma ozbiljno.

San je uspeo da dođe do informacija iz bolnice i piše da je njegovo stanje kritično i da je Ferguson u komi, kao i da je njegova porodica ekstremno zabrinuta i da nisu sigurni da će preživeti.

>>> Sergej Milinković Savić potpisao za Mančester junajted: Srbin oborio rekord transferom na Old Traford!

Slaford Rojal, bolnica u kojoj je Aleks Ferguson; Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images
Bolnica u kojoj je operisan Aleks Ferguson; Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images

- Aleks je u izuzetno ozbiljnom stanju i njegova porodica je ekstremno zabrinuta. Ovo je očajan trenutak za njih i mole se njegov život. Nisu sigurni da će uspeti da preživi, ali pokušavaju da ostanu optimistični i nadaju se da će ga njegov poznati borbeni duh izvući.

- Uskoro bi trebalo da ima novu operaciju i nakon toga će prognoza njegovog stanja biti jasnija - naveo je izvor iz bolnice.

Aleks Ferguson iz mlađih dana; Foto: Profimedia

Nema kluba u Engleskoj koji nije pružio podršku Fergusonu u borbi za život, uključujući i njegove najveće rivle poput Liverpila, Mančester Sitija, Čelsija, Arsenala, Totenhema... a javljaju se i njegovi bivši igrači, kao i mnogi drugi velikani koji se mole za njega i nadaju se da će preživeti.

Ronaldo, Bekam, mnogi bivši i sadašnji igrači Junajteda uputili su podršku Fergiju u borbi za život.

- Moje misli i molitve su sa tobom, dragi prijatelju! Budi jak, šefe - napisao je Ronaldo!

- Nastavi da se boriš, šefe... Šaljem molitve i ljubav za Keti i čitavu porodicu - poručio je Bekam uz fotografiju sa potpisivanja prvog ugovora sa Junajtedom uz Fergija.

 
A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

Ferguson je sa Junajtedom osvojio 13 titula u Premijer ligi i od velikana sa Old Traforda načinio je najtrofejniji tim Engleske svih vremena.

U čitavoj karijeri je osvojio 38 trofeja sa Junajtedom, uključujući i dve titule prvaka Evrope, pet FA kupova i mnogo drugih trofeja. Osvojio je sve što je moglo da se osvoji u fudbalu tokom 26 godina na klupi Crvenih đavola, koju je napustio 2013. godine, kada je otišao u penziju.

Aleks Ferguson i Žoze Murinjo uručuju poklon Arsenu Vengeru; Foto: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images

Poslednji put je u javnosti bio pre nedelju dana, kada je na Old Trafordu uručio poklon Arsenu Vengeru koji posle više od dve decenije u Arsenalu napušta klub.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐⭐⭐

    6. maj 2018 | 12:04

    Čovek koji je jednom Srbinu dao kapitensku traku pored toliko legendi sa ostrva...ukazao nam tu čast...koji je imao pozitivan stav o Srbiji...cenio naš fudbal,Crvenu zvezdu...izdrži legendo!!!

  • srb

    6. maj 2018 | 11:15

    Dobiva on i ovu utakmica

  • Rudd van Nistelroy i Johnny Repp

    6. maj 2018 | 11:08

    Može On fizički da nestane, ali njegov blistava karijera i ime će se uvek pominjati među ljubiteljima fudbala. Ipak neka poživi još bar desetak godina i uživa u, nadam se, mnogo boljim igrama svojih Aberdina i Mančester Junajteda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA