≫ 

Jesu li biseri Zvezde i Partizana za vikend nagovestili da će možda biti budućnost reprezentacije Srbije?

Za njih dvojicu najvažnije je da igraju fudbal. Kvalitet imaju, mnogo puta su dokazali, a potrebno je samo da se ''kockice slože'' za velika dela

  • 14

Dejan Joveljić i Đorđe Jovanović su svojim golovima obeležili prethodno kolo Super lige Srbije u fudbalu!

Mladi fudbaleri najvećih rivala postigli su po dva pogotka i u potpunosti iskoristili šansu koju su dobili pred kraj prvenstva. Oboijca fudbalera rođena su 1999. godine i sa uspehom nastupaju za omladinsku reprezentaciju Srbije.

Ovo je kratka priča o njima...

Dejan je već duže vreme pominjan kao napadač sa ekstremnim kvalitetima, a njegov učinak u omladinskoj ligi Srbije i Superligi je impozantan sa ukupno 46 golova.

Iako ga je uprava Crvene zvezde savetovala da odigra prolećni deo prvenstva u njihovoj filijali FK Grafičar, on to nije hteo, jer je verovao u sebe i nije želeo da nosi dres drugog tima.

- Ima ogroman potencijal. Isforsiraćemo ga u finišu ove sezone i tokom naredne. Dobiće prostor - rekao je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić za Sportski žurnal.

To se ispostavilo kao dobra odluka jer će, s obzirom na osvojenu titulu 28. titulu Crvene zvezde, imati šansu da odigra još nekoliko mečeva kao starter u Super ligi Srbije.

Sa svojih 180 centimetara  i stilom igre porede ga sa golgeterom Intera Maurom Ikardijem, dok ga njegov saigrač Demijen Le Talek na treninzima bodri sa povicima “Hajde Trezege”.

Iako je postigao dva pogotka na našem najvećem stadionu, mladi Dejan je ostao uskraćen za proslavu gola uz tradicionalni trk ka severnoj tribini ispunjen najvatrenijim navijačima. Da podsetimo i to da je stadion Rajko Mitić suspendovan jedan meč bez prisustva gledalaca zbog nereda na tribinama u poslednjem večitom derbiju sa Partizanom.

Đorđe Jovanović je takođe kao jako mlad došao u redove Partizana, iz fudbalskog kluba Kosmet iz Leposavića. Odmalena je vezan za Partizan, a roditelji su ga, i pored velike razdaljine, vodili na evropske utakmice crno-belih koje su se odigravale u Beogradu.

Đorđe Jovanović na meču protiv Napretka Foto: MN Press

Prošao je mlađe kategorije i potpisao trogodišnji profesionalni ugovor leta 2015 godine. Decembra 2016. debitovao je za prvi tim protiv ekipe Čukaričkog zamenivši Uroša Đurđevića u 89. minutu utakmice.

Nakon toga usledila je pozajmica u Teleoptik u kome je proveo drugi deo sezone 2016/2017. U jesenjem delu tekućeg šampionata postigao je dva pogotka na starni protiv ekipa Mačve i Rada kada je ulazio u igru sa klupe.

Meč protiv Napretka mu je bio prvi u kome je bio starter i apsolutno je opravdao ukazano poverenje postigavši dva lepa pogotka. Visok je 185 centimetara i, kako sam navodi, sebe bi više opisao kao egzekutora nego kao nekoga ko bi sam sebi driblingom stvorio šansu.

Prethodna sezona bila je teška za dobijanje minutaže, jer je Partizan jurišao na duplu krunu. Nakon pogodaka u jesenjem delu prvenstva očekivao je da će dobiti priliku i u prolećnom delu sezone međutim, sve do meča sa Napredkom ulazio je u igru sa klupe na svega četiri meča.

Ova dva mlada golgetera predstavljaju pravo osveženje i nešto što moze da raduje sve ljubitelje fudbala u Srbiji.

Obojica su strastveni navijači klubova za koje nastupaju dok bi sve nas, bez obzira za koji klub navijamo, trebalo da čini srećnim to što bi verovatno trebalo da ih gledamo u dresu reprezentacije Srbije. Nadamo se već na sledećem Svetskom prvenstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    7. maj 2018 | 16:14

    Pustite decu nek se igraju prerano je dizati ih u zvezde

  • Saki

    7. maj 2018 | 16:33

    Joveljic je izmislio fudbal za ovog nadmenka

  • Sinisa

    7. maj 2018 | 17:10

    Jesam grobar ali ovaj mali Joveljic je ne za klasu za tri klase bolji ! Gledao sam ga vise puta,i jesteDa je prvi gol postigao iz penala ali onaj drugi je u stilu pravih majstora i to onih iskusnijih, decko je sam sebi stvorio sansu i dao zaista lep gol. Vidi se da je mali rodjeni golgeter a cetrdeset golova ove sezone plus ova dva su i dokaz za to!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA