≫ 

Tadić i Sautempton opstaju u Premijer ligi!

Gabijadini je golom u 72. minutu sačuvao svoj klub ispadanja u niži rang

  • 3

Fudbaleri Sautemptona pobedili su Svonsi sa 1:0 i tako obezbedili opstanak u Premijer ligi Engleske.

>>>Premijer liga godinama namešta žreb pred početak sezone?

Iako je tokom većeg dela sezone ekipa za koju nastupa srpski internacionalac Dušan Tadić igrala jako loše, pred sam kraj šampionata Sautempton je uspeo da veže 2 pobede i za dlaku izbegne selidbu u niži rang takmičenja.

Pobedu u ovom susretu je, posle nerešenog prvog poluvremena, doneo Gabijadini u 72. minutu, samo 2 minuta po ulasku u igru, kada je posle kornera odlično reagovao na odbijenu loptu i sa nekih 5 metara zatresao mrežu Velšana.

Posle ovog trijumfa Sveci su se sa 36 bodova izjednačili sa Hadersfildom, koji ima najgoru gol razliku od -29. Svonsi, koji je do sada sakupio 33 boda, bi ako ubedljivo pobedi u nedelju ekipu Stouka, a Hadersfild izgubi mečeve od Čelsija i Arsenala, mogao da se "provuče" i naredne sezone igra najelitnije fudbalsko takmičenje Engleske.

Takođe, uz ranije eliminisani Stouk, Vest Bromvič Albion je i matematički ispao iz lige i od sledeće sezone će igrati u Čempionšipu.

TABELA PREMIJER LIGE:

Mančester siti 94, Mančester junajted 77, Liverpul 72, Totenhem 71, Čelsi 69, Arsenal 60, Barnli 54, Everton 49, Lester 44, Njukasl 41, Kristal Palas 41, Bornmut 41, Votford 41, Brajton 40, Vest Hem 38, Sautempton 36, Hadersfild 36, Svonsi 33, VBA 31, Stouk 30

Detalj sa meča Svonsi - Sautempton; Foto: Tanjug/AP
Strelac pogotka Gabijadini; Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA