≫ 

Partizan prodaje jednog od najboljih igrača: Uskoro stiže milionska ponuda u Humsku!

Crno-beli će, po svemu udeći, ovog leta ostati bez Marka Jankovića

  • 16

Partizan polako priprema letnji prelazni rok, a kao prioriteti su aprostrofirane krina i napadačka pozicija, gde će crno-beli prvo pokušati da prodaju neke fudbalere, a zatim i da angažuju nove snage.

Jedan od onih igrača, koji bi u slučaju dobre ponude trebalo da promene sredinu tokom “letnje pijace” je i Marko Janković (22), za koga je zainteresovan francuski prvoligaš Monpelje, prenose tamošnji mediji, navodeći da su ljudi iz pomenutog kluba već počeli da razmatraju mogućnost otkupa veziste tima iz Humske.

Naime, Monpelje već dugo vremena prati igre crnogorskog reprezentativca u redovima Partizana, a nedavno ga je lično gledao i predsednik francuskog kluba – Loren Nikolan, na koga je ostavio dobar utisak. Francuzi, navodi se, razmatraju mogućnost otkupa Jankovićevog ugovora od Partizana i spremni su da plate obeštećenje, svesni činjenice da se vezista pod ugovorom do juna 2021. godine.

Janković na meču protiv Viktorije Foto: Marko Jovanović

Malo je nedostajalo da Marko Janković napusti Partizan i tokom zimskim priprema i preseli se u francuski Amijen, ali je sam fudbaler, posle konsultacija sa porodicom, odlučio da odbije pomenuti francuski klub i nastavi evropski put sa crno-belima.

Iako je novac bio potreban, čelnici crno-belih su odlučili da ispoštuju njegovu želju, jer je i sam fudbaler prilikom ranijih dogovora sa grčkim Olimpijakosom bio veoma korektan i voljan da dođe u Humsku. Ponuda je u tom trenutku bila jedina konkretna na stolu Partizana i iznosila je oko 2.000.000 evra, od čega bi crno-beli dobili samo deo obeštećenja.

Tačnije, 50 odsto, jer je takav dogovor napravljen kada je fudbaler status pozajmljenog igrača Olimpijakosa preinačio u četvorogodišnji ugovor sa Partizanom.

Janković je veoma dobro počeo novu epizodu u Partizanu, bio jedan od bitnijih “šrafova” u ekipi Marka Nikolića, sa kojim je osvojio duplu krunu, i kod Miroslava Đukića, ali je dolaskom Zorana Tošića morao da promeni poziciju i pređe na levu stranu terena, što ga je, čini se prilično sputalo.

Prvi deo tekuće sezone se i može oceniti prelaznom ocenom, ali je u prolećnom delu, baš kao cela ekipa, doživeo veliki pad i otuda je označen kao jedan od fudbalera koje Partizan želi da proda. Odigrao je ukupno 40 mečeva za crno-bele u svim takmičenjima, upisao šest golova i devet asistencija...

VIDEO Pored pripreme za prelazni rok Partizan ima i otvoreno pitanje vlasništva nad stadionu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šok

    9. maj 2018 | 09:20

    ,,Mesi" haaahaaa koja tuga od igrača,covek nece da potrudi koliko je lenj.

  • Outsider

    9. maj 2018 | 11:44

    Zalepite mu jos sto evra na celo i neka ide. Toliku nezainteresovanost da nesto stvarno uradi na terenu nije nikad vidjena u Partizanu. Srecan mu put.

  • igorI

    9. maj 2018 | 11:50

    Ako on ode to bi bilo jedno od vecih pojacanja za nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA