≫ 

Saša Ilić iščupao Partizanovo finale Kupa u 90. minutu, Lalatović prokockao 4:2 u drami! (VIDEO)

Crno-beli su uspeli da iščupaju podvig!

  • 77

Fudbaleri Partizana i Čukaričkog odigrali su dramatičan revanš polufinala Kupa, u kom su crno-beli uspeli da anuliraju poraz od 4:2, i sa 2:o prođu u završnicu našeg najmasovnijeg takmičenja!

Posle prvog meča (4:2 za Čukarički), Partizan je morao da krene na sve ili ništa za spas sezone, posle gubitka šampionske titule.

Nije bilo sumnje da su crno-beli nastupili pod velikim pritiskom, nije bilo među stativama Vladimira Stojkovića, a trener Miroslav Đukić rešio je da izvede na teren najbolje što može.

Lalatović se takođe oslonio uglavnom na proverene snage, a duel je počeo u maloj senci incidenata ispred stadiona.

Na samom duelu, Partizan se mučio posle promašenog penala Pantića u prvom poluvremenu, Antonov je u nastavku probio led golom za 1:0, ali je tek u 90. minutu pala prresuda.

Legendarni Saša Ilić je prvo promašio zicer sa peterca, da bi zatim to ispravio već u narednoj akciji, sa slične distance se iskupio.

U finalu pobednika će čekati Mladost iz Lučana, koja je deklasirala u revanšu Mačvu sa 4:0, a duel za trofej na programu je 23. maja.

Foto: MN Press

TOK MEČA, Partizan - Čukarički 2:0

Posle izgubljene titule, Partizan je sve karte morao da baci na Kup kako bi se barem malo popravio utisak u neuspešnoj sezoni, ali je Čukarički bio odlučan u nameri da pomrsi račune.

Imao je lepu zalihu od 4:2 iz prvog meča tim Nenada Lalatovića, u drugom duelu je krenuo meč sa jasnom namerom da se odbrani, ali to nije funkcionisalo u uvodnim minutima.

Foto: MN Press

Dovoljno su prostora imali Ivanović, Đerlek i Tavamba da se koliko-toliko razmašu, što je kulminiralo jednom akcijom u 21. minutu.

Tada je kao munja protutnjao Đerlek kroz 16 metara, iskusni Drinčić nije mogao da ga stigne i uklizavanje se pretvorilo u čist penal za crno-bele.

Uzaludno je pokušavao Drinčić da odobrovolji Mažića, Pantić je izveo najstrožu kaznu, ali ne tako da savlada Belića.

Golman Čukaričkog je vrhunski reagovao i odbacio jak poluvisoki udarac, što mu je ulilo neverovatnu dozu samopouzdanja.

Foto: MN Press

Izazvao je ujedno kontraefekat na drugoj strani, kako je vreme odmicalo, sve je obeshrabrenije delovao Partizan. Ni Tavamba nije bio ni blizu svoje ubojitosti, mlako je jedan šut iz okreta uputio, Belić je iz svih duela izlazio kao pobednik.

Penal je uticao i na ostale igrače Čukaričkog, imali su dodatni impuls i igrali su sve agresivnije na sredini terena, gde su sve pokušaje upošljavanja veoma rano presecali, pre bilo kakve prilike za završni pas.

Sa druge strane, Lalatović je uz aut liniju prevazilazio sopstvene okvire energičnosti, nije se odvajao od taličnog markera, burno je proslavio odbranjeni penal, dok je Đukić mirno i hladnokrvno na pauzi išao u svlačionicu.

Prvi potez bio mu je uvođenje Saše Ilića imesto Đerleka, Lalatović nije menjao igrače, ali se brzo posvađao sa četvrtim arbitrom, zatim i Miloradom Mažićem, malo kasnije je Tošić iz slobodnog udarca probao da nešto promeni, ali uzaludno.

Foto: MN Press

Dugo su sve akcije bile lažna nada, sve dok Antonov u 66. minutu nije ispratio na levoj strani akciju koja je počela na desnoj.

Tu je nepogrešivo  gađao suprotan ugao i ukrotio Belića, a stihijski napadi su doneli rezultat tek u 90. minutu.

Saša Ilić je bio na ivici na postane tragičar, sa peterca je promašio prazan gol, ali je već u narednoj akciji sa slične distance bio strelac i bacio je Humsku u trans.

Trener rivala Lalatović nije mogao da sakrije bes, ali je sopstvenom preteranom pasivnošću dozvolio ovakav epilog posle velikih 4:2.

Previše je Čukarički rizikovao sa potpunom defanzivnom, izmene nisu ni imale u tim uslovima dovoljno prostora da se pokažu, pa su crno-beli nagrađeni za veću želju da dođu do finala.

Foto: MN Press

Partizan - Čukarički 2:0

(Antonov 66, Ilić 90)

Partizan: Jovičić, Vulićević, Marković, Miletić, Antonov, Zdjelar, Pantić, Tošić (od 76. Jovanović), Đerlek (od 46. Ilić), Ivanović, Tavamba

Čukarički: Belić, Bogosavac, Stevanović, Puškarić, Đurić, Drinčić, Belaković, Bojić (od 78. Veličković), Stojanović, Ovusu (od 68. Mudrinski), Kajević (od 68. Milojević)

VIDEO - Haos u Humskoj pri sukobu dve frakcije Grobara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    9. maj 2018 | 21:12

    Ne sekirajte se zbog promasenog penala.dosudcie dobri cika do kraja utakmice ,bar jos dva.pa onda crveni karton protivnku.a osim toga ,vase utakmice traju sto i kusur minuta...

  • Tanče

    9. maj 2018 | 22:23

    Bravo Partizan! Čestitke od ♥ a sada idemo po pehar.

  • Josip ZG

    9. maj 2018 | 22:16

    Zvijezda IDEA, nikad Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA